Akşemseddin Camii önünde düzenlenen programda Çorum İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu, hacı adaylarına ve ailelerine unutulmaz anlar yaşattı. İlahiler, telbiyeler, tekbirler ve salavatlarla atmosferi dolduran koronun performansı, yüzlerce kişi tarafından büyük beğeni topladı.

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer de programa katılarak bir konuşma yaptı. Hacı ve Umrecilerin kutsal topraklarda geldikleri yerin temsilcileri olduğunu belirten Biçer, "Hacılar ve Umreciler, kutsal beldelerde geldikleri yerin temsilcileridirler. Sizlerin de ilimizi oralarda en güzel şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır" dedi. Ayrıca hacı adaylarına kutsal topraklarda Türkiye ve milletimiz için dua etmeleri çağrısında bulundu.

Çorumlu hafız bölge birincisi oldu Çorumlu hafız bölge birincisi oldu

Çorum İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül'ün yaptığı dua sonrası, 285 kişilik kafile aileleriyle vedalaşarak otobüslerle Ankara Havalimanı'na doğru yola çıktı.

Çorum'dan 2023 yılında 785 hacı adayı kutsal topraklara gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve acentalar aracılığıyla kayıt yaptıran toplam 785 Çorumlu'nun 2023 yılında hac yolculuğuna çıkacağı belirtildi. 

Haber Merkezi