Şehit Emre Beker Kuran Kursu tarafından, Filistin’e yardım için düzenlenen kermes dualarla açıldı. 

Kermeste kurulan standlarda Kur'an kursu öğreticileri ve kurs öğrenci velilerinin hazırladığı yiyecekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca çocuklarda farkındalık için Filistin kumbarası yapıldı. Kermes ve kumbaradan elde edilen gelirin kurs öğreticileri tarafından Filistin’e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’ne gönderileceği belirtildi.

İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane

Şehit Emre Beker Kuran Kursu Yöneticisi Habibe Aksan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Filistin’e maddi katkı sağlayacak kermesimizde vicdani rahatsızlığımızı dile getirebilmek, şehitlerimizin anısına dua edebilmek, vatandaşlarımızın sesi olabilmek için kursumuz öğrencilerinde farkındalık yaratmak amacıyla “Kudüs bizimdir” sloganıyla bir araya geldik” dedi. 

Habibe Aksan, “Filistin’de yıllardır süren, katliam derecesine varan zulüm, Müslüman aleminin içerisinde kanayan bir yaradır. Kudüs’te son yaşanan olaylar, çocuk katliamları bizlerin içini ziyadesiyle sızlatıyor. Çorum’dan yüksek sesle Filistin’e bin selam olsun’ diyoruz. Bu noktada maddi, manevi elimizden gelen desteği vermeye gayret edeceğiz” Filistin'de yaşanan zulüm ve insanlık dışı uygulamaların son bulmasını temenni ediyoruz. Bu kermesin Filistin'deki kardeşlerimize bir nebze olsun katkı sağlamasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kermese, Diyanet Vakıf Sen Başkanı Metin Lale ve yönetimi, Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, Çorum Belediyesi Kent Konseyi üyeleri Şehit Emre Beker Kuran Kursu Yöneticisi Habibe Aksan, kurs öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.