Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Tolga Abalı'nın da katılım gösterdiği toplantıda, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak YKS için alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek

Vatandaşlara çağrı

Çorum genelinde binlerce aday ve aileyi doğrudan ilgilendiren YKS'nin sağlıklı ve disiplinli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda, Cuma akşamından başlayarak Cumartesi ve Pazar günleri il genelinde sessizliğin sağlanması konusunda vatandaşlar duyarlı olmaya çağrıldı.

Önemli bir süreç olan YKS, 2023 yılında üç oturumda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 67 binada 18 bin 524, Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) 50 binada 12 bin 840, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 6 binada 955 adayın gireceği kaydedildi.

Bu önemli süreçte Çorum İl Sınav Koordinasyon Kurulu'nun etkin bir şekilde planlama yaparak, tüm adayların ve ailelerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli önlemleri alıyor. Bu detaylı hazırlık süreci, YKS'nin Çorum'da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlıyor.