CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 2018 yılında yapımına başlanılan ve 6 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanıp hak sahiplerine anahtarları teslim edilemeyen Kuruçay TOKİ konutlarının bir an önce teslim edilip mağduriyetin giderilmesini istedi.
Milletvekili Mehmet Tahtasız, TOKİ mağduru vatandaşlarla birlikte Kadeş Meydanında kitlesel basın açıklaması yaptı.

Tahtasız, “Çorum, 22 yıllık AKP iktidarında maalesef sürekli kandırılmıştır. Her seçim öncesi havaalanı müjdesi, hızlı tren müjdesi, TOKİ müjdesi, devlet hastanesi açılıyor, polis moral eğitim merkezi açılıyor müjdesi veriliyor, ancak yerine getirilmiyor. Çorum adeta yarım kalmış veya tamamlanmamış yatırımlar kenti oldu. Birçok yatırım yarım durumda. Tamamlanan ve hizmete açılamayan yatırımlar ise çürümeye terk edildi. Polis okulu çürüyor. Sizlerin vergileriyle yaptırılan yatırımlar çöpe gidiyor. Ülkemiz iyi yönetilmediği gibi, Çorum da iyi yönetilemiyor” dedi.

Verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Tahtasız, iktidar partisinin temsilcilerine seslenerek, şunları söyledi: 

“2018 yılında Kuruçay TOKİ’de temel attık. Emeklilerimiz, dar gelirlilerimiz ev sahibi olacaktı. Herkes sevindi, umutlandı. Müteahhit firma 3 kez el değiştirdi, TOKİ 6 yıldır tamamlanamadı. Zamanında TOKİ’ye kayıt yaptırıp hayatını kaybeden insanlarımız oldu. Kredi çekenler oldu. AKP’li yetkililer 1 Temmuz’da burayı teslim edeceklerdi, olmadı. Söz kişinin aynasıdır, yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyin dedik. 45 gün sonrası için tekrar söz verdiler. 45 gün önce bir takvim belirledik, o süre de bitti. Milletvekili de yalancı çıktı, il başkanı da yalancı çıktı. Şimdi de Belediye Başkanı orada harıl harıl çalışıyor. Tabi ki çalışacak, ama şimdiye kadar aklınız neredeydi? Milletvekili, il başkanı, belediye başkanı bu ailelere tutacağı sözü versin. Çorum halkını kandırmasınlar. Eğer Çorum geri kalmışsa, büyüyememişse bunun tek sorumlusu söz verdiği halde havaalanını, hızlı treni, polis okulunu, polis moral eğitim merkezini, acemi birliğini, devlet hastanesini Çorum’a kazandıramayan iktidar partisinin milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarıdır. Lütfen verdiğiniz sözleri tutun, tutamayacağız sözleri de vermeyin.”

Basın açıklamasına; Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın yanı sıra; CHP İl Başkanı Ümit Er, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, Kadın Kolları yöneticileri ile partililer ve TOKİ mağdurları katıldı.

Çorum'un 198 köyünün sadece 3 tanesini kadın muhtarlar yönetiyor Çorum'un 198 köyünün sadece 3 tanesini kadın muhtarlar yönetiyor

AK PARTİ’Yİ ZİYARET ETTİLER, BASINA KAPALI GÖRÜŞME YAPILDI

Milletvekili Tahtasız, daha sonra vatandaşlardan gelen talep üzerine AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. 
TOKİ mağdurları ile birlikte AK Parti İl Başkanı Murat Günay ve parti temsilcileri ile bir görüşme yapan Tahtasız, mevcut durum hakkında bilgi aldı.
Parti binasında yapılan sohbet toplantısına basın mensupları alınmadı.