Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Ticaret Borsası’na ürün satışı yapmaya giden çiftçiye devletin açıkladığı ürün fiyatının altında fiyat veren ve bu satış fiyatını Çorum Ticaret Borsası’na giderek eleştiren Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir’e destek verdi.

Ziraat Odası Başkanı Özdemir’in çiftçinin yanında tavır almasının kendilerini memnun ettiğini kaydeden Muhammed Taha Derin, Gelecek Partisi olarak daima Çorum çiftçisinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Borsa’nın çiftçilere verdiği bu fiyatın üreten emekçi çiftçilere reva görülmemesi gerektiğini vurgulayan Derin, devletin açıkladığı taban fiyatın çok altında fiyat veren Borsa’nın bu tutumunu ise bir fırsatçılık olarak değerlendirdi.

Çorum çiftçisine seslenen Muhammed Taha Derin, ellerindeki ürünü mecbur kalmadıkça değerinin altında satmamalarını istedi.

Daha önce Ziraat Odası’ndan böyle bir tepkiye şahit olmadıklarını aktaran Derin, Ziraat Odası’nın artık çiftçinin hakkını savunan yöneticilerin elinde olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş, CHP'nin Bursa için gelecek planlarını değerlendirdi CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş, CHP'nin Bursa için gelecek planlarını değerlendirdi

Muhammed Taha Derin ayrıca Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO)’da yaşanan sıkıntıların da biran önce son bulmasını istediklerini belirterek, çiftçinin alın terinin kutsal olduğunun altını çizdi.