AGD Çorum Şube Başkanı Mehmet Göle, bu yarışmanın aslında bir "kazanç" olduğuna dikkat çekti ve gençlerin Peygamber Efendimiz'in hayatını okumasının bile büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Başkan Göle, "Siyer-i Nebi Yarışması aslında kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Çünkü burada önemli olan, gençlerimizin Efendimiz (sav)'in hayatından kesitler öğrenmesi ve onun öğretilerini hayatlarına taşıyabilmesidir" dedi.

Başkan Göle, gençlerin karakterlerinin şekillenmesinde Peygamber Efendimiz'in hayatının ve öğretilerinin önemine vurgu yaparken, Türkiye genelinde 150 bin öğrencinin bu anlamlı yarışmaya katıldığını belirtti. Göle, "Ülkemiz gençliği, kim olduklarını, hangi sorumluluklarla yükümlü olduklarını ve hangi inancın temsilcisi olduklarını hatırlamaları gerekiyor. Siyer-i Nebi Yarışması, bu hedefe ulaşmak için mühim bir adımdır" şeklinde konuştu.

Çorum 19 Mayıs'ta Mustafa Yıldızdoğan konseriyle şenlenecek! Çorum 19 Mayıs'ta Mustafa Yıldızdoğan konseriyle şenlenecek!

“Ülkemiz gençliğinin karşı karşıya olduğu sıkıntılar ortadadır” diyen Göle, “Gençlerimize kim olduklarını, hangi sorumluluklar ile mükellef olduklarını, nasıl bir inancın temsilcisi olduklarını ve ideallerini hatırlatmak noktasında yarışmamız çok önemlidir. Türkiye geneli 150 bin öğrencimizin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması bizim açımızdan ülkemizdeki ortaokul gençlerin gönüllerine dokunmak için mühim bir adımdır. Bu yarışma sürecince maddî destek veren hayır severlere, sürecin işlemesinde yardımcı olan Millî Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, sınava katılan öğrencilerimize ve onlara manevî destek veren velilerimize bu hayırlı hizmetleri yapmak için karşılık beklemeden çalışan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu:

1.Bisiklet (BURAK İRKİL )

2. Tablet  (SEFA EVECEN)

3. Drone  (REYYAN NUR SARI)

4. Akıllı kolsaati (ZEYNEP KARAGÖZ)

5. Akıllı kolsaati (ÖMER CAN KARSLI)