Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde gerek belediye başkanlığı, gerek belediye ve il genel meclisi üyeliklerinde oldukça iddialı.

CHP Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile sohbet toplantısı düzenleyerek, hem parti çalışmaları hakkında bilgi aldı, hem seçim süreci hakkında bilgi verdi, hem de basın mensuplarının sorun ve taleplerini dinledi.

Aday adaylığı başvurularının 5 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını bildiren İl Başkanı Solmaz, aday adaylarının müracaatlarının devam ettiğini söyledi.

CHP Bursa'dan kredi faizlerinin artırılmasına tepki CHP Bursa'dan kredi faizlerinin artırılmasına tepki

Gazetecilerin “yerel seçimlerdeki hedefiniz nedir” şeklindeki bir sorusu üzerine; şu anda sadece Mecitözü Belediye Başkanlığının CHP’nin idaresinde olduğunu hatırlatan Solmaz, yerel seçimlerde sadece Mecitözü değil, diğer ilçe ve beldeleri de kazanmak için gece-gündüz mücadele ederek, CHP’nin projelerini en doğru anlatabilecek, halkın tüm kesimleri tarafından kabul görecek adaylar üzerinde odaklanacaklarını, partinin başarı çıtasını yükseltmek için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için de müracaatların yoğun şekilde devam ettiğini anlatan Solmaz, partinin temsil ettiği üye sayısını artıracaklarını kaydetti.

Genel seçimlerde birlikte hareket ettikleri Millet İttifakı partileri ile de görüşmelerin devam edeceğini, tüm partilere kapılarının açık olduğunu sözlerine ekleyen Solmaz, eğer güçbirliği yapılacaksa da bunun adresinin CHP olacağını vurguladı.
 

Editör: Kubilay Olcan