Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Anadolu Eğitimi Sendikası İl Temsilciliği Çorum’da Okul Müdürü ve memura yapılan şiddete tepki gösterdi.

Ortak yapılan basın açıklamasında Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası İl Temsilcisi Hayati Çam ve  Anadolu Eğitim Konfederasyonu İl Temsilcisi Kenan Taşkın şu ifadelere yer verdi:

05.06.2024 günü saat 15.00 sularında ilimiz merkez ilçesinde bulunan Başöğretmen Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda S.D.S. isimli öğrencinin okul koridorunda bayılması üzerine Okul Müdürü Hacı Ömer Atılgan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak öğrencinin tedavisi için okula ambulans çağırmış, aynı zamanda öğrenci velisini arayarak konuyla ilgili bilgilendirmiştir.

 Okula gelen ve öğrencinin ambulansla hastaneye gönderilmesine tepki gösteren öğrenci velisi yanında bulunan şahısla birlikte Okul Müdürümüz Hacı Ömer Atılgan ve okulda görevli yardımcı hizmetli Mehmet Öztürk’ü darp etmiştir. 

EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA ŞİDDET UYGULAMALARINI TASVİP ETMİYORUZ

Hazireti Ali’nin söylediği gibi “Bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum” diyen bir anlayışın öğretmenlerimize köle olmalarını beklemiyoruz. Ancak eğitim çalışanlarımıza şiddet uygulamalarını tasvip etmiyoruz. Eğitim çalışanlarına sözlü şiddetin yapılmamasını isterken fiziki şiddetin uygulanması ile eğitim çalışanları gün geçtikçe artan bir şiddete maruz kalmaktadır. Darp suçunu işleyenlerin gözaltına alınıp serbest bırakılmaması için olayın takipçisi olacağız. 

Karayolları Bölge Müdürü Rifat Silov görevinden alındı Karayolları Bölge Müdürü Rifat Silov görevinden alındı

Artık yeter! Yasal tedbirler derhal hayata geçsin. Okul müdürümüze ve memurumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Okul müdürü ve memuruna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Başka olayların tekrar etmemesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Konu Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu İl Temsilciliği ve Anadolu Eğitim Sendikası İl Temsilciliği tarafından titizlikle takip edilecektir.”

Editör: Haber Merkezi