Çorum Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2024 yılı olağan toplantısı yapılacak.

Çorum Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2024 yılı Mayıs ayı olağan toplantısı 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 09:30'da Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Avrupa Medya Başkanlarından Osmancık Haber'e ziyaret Avrupa Medya Başkanlarından Osmancık Haber'e ziyaret

Toplantıda Birlik Tüzüğünün 10. ve 11.maddesi gereğince Birlik Meclisi Başkanlık Divanı ile ihtisas komisyonlarının oluşturulması ve Birlik Encümen Üyelerinin belirlenmesine ilişkin gündem maddelerini görüşülerek karara bağlanacak.
Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan başkanlığında yapılacak olan toplantıya merkez il genel meclisi üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katılacak.

Birlik Encümen Üyeliği için İl Genel Meclisi üyelerinden 2 ve merkez köy muhtarları arasından ise 2 üye olmak üzere 4 üyenin belirlenmesi için seçim yapılacak. 

Seçimlerde merkeze bağlı 200 köyün muhtarı ve 7 merkez İl genel meclis üyesi oy kullanacak.

Öte yandan köy muhtarları arasından 2 üyenin seçileceği encümen üyeliği için Sinan Ergen, Muammer Kanbur, Salih Biçer, Metin Özüdoğru, Hacı Koca önerilirken İl Genel Meclis üyeleri arasından 2 üyenin seçileceği encümen üyeliği için Veli Uysal, Meryem Demir ve Başak Gözde Taşkıran önerildi.