Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesİ’nin ortaklaşa düzenlediği Liseler Arası 3. Kısa Film Yarışması ‘nın final bölümü gerçekleştirildi.

Turgut Özal Konferans salonunda gerçekleşen programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihan Türkmen, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Şahin Çalışkanoğlu, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Sunuculuğunu İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Eğitim Komisyonu Üyesi Eğitimci- Yazar Osman Şimşek’ in yaptığı program, Muhammed Emir Gökmen’in  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

800 yıllık vazgeçilmez lezzet: Etliekmek 800 yıllık vazgeçilmez lezzet: Etliekmek

Liseler Arası 3. Kısa Film yarışması boykot, Filistin/Gazze, sosyal medya ve göç konularının ele alındığı dört ana başlık altında yapıldı. 

Jüri üyeleri, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Çetin, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Öğretmeni Mehmet Biçer ve İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Müdürü Faruk Özyılmaz ‘dan  oluştu.

 Açılış Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Çorum şube Başkanı Şahin Çalışkanoğlu; İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkenin kalkınmasına milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen koruyan, geliştiren, vatanını, milletini seven bir nesil yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunulmasını önemseyen bir kuruluş olduğunu, kısa film çalışmasının da bu misyonu gerçekleştirme adına Çorum’da yaptıkları çalışmalardan birisi olduğunu dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi İlim Yayma Cemiyeti eğitim komisyonu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Çolak; güncel konular üzerine son Peygamber Hz. Muhammed döneminden örnekler vererek açıklamalarda bulundu. Günümüz dünyasında yaşanan zulüm ve şiddetin farkındalığı açısından bu tür programları önemsediklerini belirtti. Yarışmayı düzenleyen ve katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.
jürinin çektiği kura ile filmlerin izlenme sırası belirlendi. Finale kalmış olan beş film sıra ile izlendi. 

Jürinin değerlendirmesi sonucunda;  Buharaevler Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Rumesa Göney ve Rumeysa Kartal’ ın “Safım Net” isimli kısa filmi birinci olurken, Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sümeyye Akkaya, Zişan Çelik’in hazırladığı  “Zulme Sessiz Kalma” filmi ikinci, Çorum Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Duha Salma’ın hazırladığı “Göç-meyen Gözyaşları” isimli film üçüncü, Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Gül Hatice Uçar, Büşra Erci, Gökçe Çınar, Sena Erdoğan, Betül Usta , Fatma Nesibe Veran ,Enise Nur Dallı’nın ”Geri Dönüşün Anahtarı” filmi dördüncü ve Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Ahsen Gökboğa, Ecrin Çavdar, Fatma Bayar, Zeynep Yekeler’in ”Boykot” isimli kısa filmi beşinci oldu.

Yarışma sonunda, birinciye 5000,00 TL, ikinciye 3000,00 TL, Üçüncüye 2000,00TL, dördüncüye  (mansiyon) 1000,00 TL ,  beşinciye (mansiyon)  500,00TL ödül verildi.
Program ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi