Çorum Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda, Çorum’un Bayat Gediği, Garantievler, Özgürevler ve Ahçılar bölgelerini kapsayan dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın ısrarlı takibi sonucunda DSİ tarafından ihalesi yapılan Çorum Merkez İlçe 1 Kısım Derelerinde (Sıklık Dereleri ve Çorum Barajı Mansabı) taşkın koruma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak olası su taşkınlarına karşı önlem alınması amaçlanıyor.

Dere yataklarını düzenleyerek taşkın riskini en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın bu projesi vatandaşların da gözünden kaçmadı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son günlerde diğer illerde yaşanan taşkınlara da dikkat çeken vatandaş, “Sayın Belediye Başkanı ve ekibini bu dere ıslah çalışmaları için tebrik ediyorum. Çünkü Çiftlik çayırı olarak bilinen bu dere yatağı ileride telafisi olmayan su baskınları ve üzücü olaylara sebebiyet verebilirdi. Güzel bir çalışma oluyor teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadeleriyle Başkan Aşgın’a teşekkürlerini iletti.

Çorum Vergi Dairesi yeni adresine taşındı Çorum Vergi Dairesi yeni adresine taşındı

Çorum Belediyesi ve DSİ’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarının, Çorum için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın, bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı dirençli bir altyapı oluşturacaklarını ve sel baskınlarına karşı çalışmaların devam edeceğini belirtti.