Çorum Doğa Koleji Cumhuriyetin 100. Yılını okul bahçesinde yaptıkları gösterilerle coşkulu bir şekilde kutladı.

Gösteri, okul müdürlerinin yaptığı konuşma ile başlayarak, Cumhuriyet Bildiriminin okunması, bando takımının yürüyüşü, Zeybek oyunu, Cumhuriyet Valsi, jimnastik gösterisi, anaokulu ve ilkokul öğrencilerin seslendirdiği müzik korosu, ritim ve dans gösterileriyle devam etti. Velilerden yoğun alkış alan gösteriler Cumhuriyet’e olan sevgiyi de gözler önüne serdi. 

İlköğretim Müdürü Burçin Alben yapmış olduğu konuşmasında;

Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak

Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlarken, büyük bir gurur ve mutlulukla sizlerle bir aradayız. Hepiniz Hoş geldiniz. Doğa Koleji ailesinin birer bireyi ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı birer Türk vatandaşı olarak bu özel anı paylaşmanın gurur ve sorumluluğunu taşıyoruz. 

100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna büyük bir mücadele verdi. İşte bu mücadele sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bugün, bu mirası taşımanın ve Cumhuriyet değerlerini yaşatmanın, genç nesillerin geleceğini inşa etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

Cumhuriyet, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve laiklik gibi temel değerler; Türkiye'nin bugünkü başarısının temelini oluşturur. Vatandaş olarak bu değerlere sahip çıkmamız, ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşımanın anahtarıdır. Öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlayarak, bilgi ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişen çocuklarımız sayesinde bu mirası gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimizdir. 

Bugün 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, bizim için büyük bir mirastır. Bu mirasa sahip çıkarak, ülkemizi daha ileriye taşıma sorumluluğunu üstleniyoruz. Doğa Koleji ailesi olarak, Cumhuriyetimizin değerlerini daha da yükseltmek için bir aradayız. Birlikte elde edeceğimiz başarılarla, ulusal birlik ve dayanışmayla Türkiye'yi daha parlak bir geleceğe taşıyacağımıza inanıyor ve Atamızın izinde bir Doğa nesli yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hep birlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlayalım. Cumhuriyetle kalın.”