Çorum Valiliği ve İŞKUR'un rehberliğinde, gençlerimizi iş dünyasıyla buluşturacak 'Arıları Yaşat' projesi, arıcılığın inceliklerini onlara öğreterek, hem çevreye hem de ekonomiye katkıda bulunacak bir nesil yetiştiriyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETPRO) (EuropeAid/168241/ID/ACT/TR) kapsamında uygulanan Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) faydalanıcısı olduğu  hibe programı kapsamında Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile S.S. Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Hitit Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” Projesi’nin açılışı yapıldı.

Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği Mehmet Vahdettin Küçükbenli ise projede emeği geçenlere teşekkür etti. Dünyanın farklı ülkelerinde arı fuarlarına katıldığını hatırlatarak ülkemizin arı varlığında dünyada ikinci sırada olduğunu ancak buna rağmen kovan başı üretimde 15-20 kilogram bal alındığını, Avrupa’da ise bu oranın 70-80 kilogram olduğunu anlatan Küçükbenli; “Ülkemiz endemik bitkiler açısından çok avantajlıdır. Şehrimizde ve ülkemizde genç nesillerin çoğalması halinde arıcılıkta dünyada bir numara olabiliriz. Sadece bal değil arı ürünleri üretimini de artırmalıyız” dedi.

Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır Türk Telekom’un fiber gücü ile yarının teknolojilerine hazır