Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bugün düzenlenecek törenlerle 2 fabrikanın temeli atılırken, 1 fabrikanın da açılışı yapılacak. 

Çorum'un keşfedilmemiş doğa harikası: Hacılarhanı Göleti Çorum'un keşfedilmemiş doğa harikası: Hacılarhanı Göleti

OSB’de Masav Savunma Sanayi firması tarafından kurulan namlu fabrikası ile Heri Gıda firması tarafından kurulan unlu mamuller fabrikalarının temelleri atılırken, Çavuşoğulları Şirketler Grubuna ait MSK Tarım Ürünleri firması tarafından kurulan bakliyat işleme ve paketleme tesisinin açılışı gerçekleşecek.

Sungurlu’nun yerli savunma sanayi firması Masav Savunma Sanayi tarafından kurulacak olan namlu fabrikasının temeli saat 14.00’de düzenlenecek törenle atılacak. İlçede uzun yıllardır faaliyet gösteren aynı zamanda Ankara OSTİM’de savunma sanayine üretim yapan Ergüller Makina Sanayi firması sahibi Mehmet Ergül tarafından kurulan Masav Savunma Sanayi firması OSB’ye namlu fabrikası kuracak. Mehmet Ergül, Sungurlu OSB’ye yapacağı yatırımla Ankara’daki yatırımlarının büyük bir kısmını memleketine taşıyacağını söyledi. 

Aynı saatte Heri Gıda firması tarafından kurulacak olan unlu mamuller imalatı yapacak olan fabrikanın temeli de atılacak. Heri Gıda firması; makina ve savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Ergül ile Çorum OSB’de faaliyet gösteren Kemal Öz gıda sahibi Kemal Özdoğan ve İstanbul Silivri’de unlu mamuller imalatı yapan Mehmet Uzunkaya ve Hasan Korkut’un bir araya gelmesiyle kuruldu. Firma OSB’de tahsis edilen 11 bin metrekare alana; Dondurulmuş unlu mamuller (mantı, su böreği, kol böreği, kalem böreği, gül böreği, yufka), Tortilla (lavaş ekmeği) ve Kuru mantı imalatı yapacak fabrika kuracak. Tam kapasiteye geçtiğinde 60-70 kişinin istidam edileceği fabrikada günlük 20 ton, yıllık ise 7 bin ton üretim yapılıp dünyaya ihracat edilmesi hedefleniyor. 

Temel atma törenin ardından saat 15.00’de, Çavuşoğulları Şirketler Grubuna ait MSK Tarım Ürünleri firması tarafından OSB’de kurulan bakliyat işleme ve paketleme tesisi açılışı için tören düzenlenecek. Murat Karaçil ile Serhat Karaçil tarafından 2022 yılının Temmuz ayında temeli atılan bakliyat işleme ve paketleme tesisinin inşaatı tamamlandı. Firmanın amacının üretim, istihdam ve ihracat olacağının altını çizen Murat Karaçil, 12.000 m2 arazi üzerine kurulan tesiste ilk etapta 15 kişinin istihdam edileceğini vurguladı. Son teknoloji ile kurulan modern tesisin yıllık kapasitesinin 15 bin ton civarında olduğunu ifade eden Karaçil, “(Milli ekonominin temeli tarımdır) sözünü benimseyerek çıktığımız bu yolda yatırımımızı bitirmiş bulunmaktayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi