Devlet Tiyatrolarınca sahnelenen "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunu Çorum’da seyirciyle buluşuyor.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği kurtuluş mücadelesinin, 19 Mayıs 1919'dan 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılmasına kadar geçen döneminin anlatıldığı "Yüzyıllık Destan: Ateş" oyunu, bugün ve yarın Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu akşam saat 20.00’de, 4 Şubat Pazar günü de saat 20.00’de olmak üzere "Yüzyıllık Destan: Ateş" adlı oyunu Çorum’da sahneleyecek.

Yönetmenliği Barış Erdenk, metin yazarlığını Haluk Özenç'in yaptığı oyun 23 Nisan 1920'de Meclis açılıncaya kadar neler yaşandığını, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kol kola çıktıkları süreci, Anadolu'da yakılan bağımsızlık ateşini anlatıyor.
Dekoru Emre Satı, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Osman Uzgören ve Mustafa Bal, müziği Gürkan Çakıcı imzası taşıyan oyunun konusu ise kısaca şu şekilde:

“Kendi vatanında tutsak edilmiş; açlık, yokluk ve yoksullukla mücadele eden bir halk…

Şarkılar çocuklar için söylendi Şarkılar çocuklar için söylendi

Acıyla, kayıpla, yenilgiyle dolu Anadolu topraklarında, imkansızlıklar içinde dahi asla vazgeçmedi…

Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı mesajları netti: bu millet birdir, birliktedir ve bu topraklarda ‘’Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’.

Oyunun biletleri Çorum Devlet Tiyatrosu gişesinden veya biletinial.com internet sitesi üzerinden temin edilebilecek. (Tam bilet 45, indirimli 30 TL)