Çorum Emniyet Müdürlüğü, 1 Ocak-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında kent genelinde icra ettiği şok uygulamalar ve şüphe üzerine yürüttüğü faaliyetlerle kentteki güven ve huzuru sağlamayı sürdürdü. Bu süreçte, 987 şok uygulama gerçekleştirildi, 144 aranan şahıs yakalandı ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi.

Çorum'da Pazar günleri artık ekmek çıkmayacak! Çorum'da Pazar günleri artık ekmek çıkmayacak!

Aranan 144 kişi yakalandı

Emniyet birimlerince yürütülen görevler kapsamında, kentin farklı noktalarında yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolleri sonucunda, 55 bin 981 kişi kontrol edildi. Çeşitli mahkemelerce yakalama kararı bulunan 144 kişi ise bu kontroller sırasında yakalandı.

Yüzlerce silah ele geçirildi

Asayiş birimlerinin uygulamalarında 224 adet ateşli silah ele geçirildi. Bu silahların 105 tanesi şok uygulamalar sırasında bulundu. Ayrıca, 106 adet kesici-delici aletin 49 tanesi şok uygulamalarda, geriye kalanı ise şüpheli şahıslar üzerinde yapılan diğer kontrollerde ele geçirildi.

Emniyet güçlerinin kontrol ve aramalarında, 298 adet fişek, 246 adet sentetik ecza maddesi ve 269,56 gram metamfetamin de ele geçirildi. Bu süre zarfında ayrıca, 12 bin 703 araç kontrol edildi.

Çorum Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş birimlerinin, kentte asayiş ve huzurun devamının sağlanması amacıyla 24 saat esasına göre çalışmalarına kesintisiz devam ettiği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü, bu tür uygulamaların halkın güven ve huzuru için rutin olarak gerçekleştirildiğini ve vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalara aralıksız devam edileceğini ifade etti.