Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Yeşilay Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Vali Zülkif Dağlı mesajında, toplumda bağımlılığa karşı bilinç geliştirmek, bağımlılık yapan maddelerin bedene ve zihne verdiği zararlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla her yıl 1-7 Mart Yeşilay Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Fransa Ankara Büyükelçisi'nden Trakya Üniversitesi'ne ziyaret Fransa Ankara Büyükelçisi'nden Trakya Üniversitesi'ne ziyaret

Vali Dağlı mesajın devamında şu ifadelere yer verdi: 

Milletimizin sağlıklı, mutlu ve güçlü nesillere sahip olmasında büyük emekleri olan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alarak, toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden sivil toplum kuruluşudur.Milli ve manevi değerlerle donatılmış; ailesini, ülkesini, milletini seven, sayan ve bu değerlerle yetişen gençlerimiz için Yeşilay'ın değeri her zamankinden daha çok önem kazanmaktadır.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK” 

Bağımlılığın her türü, önce kişiyi daha sonra tüm toplumu etkisi altına almakta ve toplumsal bir yaraya dönüşmektedir. Bu sebepten ötürü öncelikle bireylerin, sonrasında toplumun sağlığı ve huzuru için bağımlılığın her türüyle mücadele şarttır. Ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetiştirilmiş bir gençlik ve güzel ahlâkla donatılmış bir nesil ülkemiz için iyi bir gelecek demektir. Toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesinde önemli görevler üstlenen Yeşilay’ımızın kuruluşunun 104. yılını, bağımlılıkla mücadelemizde özverili çalışmalarda bulunan tüm kurum ve kuruluşlar ile bu kutlu mücadeleye gönül verenlerin 1-7 Mart Yeşilay Haftasını tebrik ediyorum.”