Vali Dağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde yaptığı konuşmada; “Bu aziz millet bu güzel ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı hep korumaya devam edecektir” dedi.

Şırnak'tan acı haber! 2 askerimiz şehit oldu Şırnak'tan acı haber! 2 askerimiz şehit oldu

Vali Dağlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

ÇORUM, KURTULUŞ SAVAŞINDA 1516 EVLADINI ŞEHİT VERDİ
“Bugün bu güzel Çorum atmosferinde, bugünlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz barışların ilkine ev sahipliği yapmış bu Kadeş Barış Meydanında, hiç işgal yaşamamış şanlı tarihimizin önemli noktalarından bu güzide şehrimizde, Kurtuluş Savaşımızda 1.516 evladını şehit veren bu kahraman ilimizde, ay yıldızlı al bayrağımızın ve ezan seslerinin gölgesinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların, kahraman ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda, cumhuriyetimizi kuranlara şükran hislerimizi ifade etmenin; huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde, cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.
Bugün ise 29 Ekim 2023 ve bu büyük günde cumhuriyetimizin şanlı 100. yılını kutluyoruz. 
Devletimizin tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

TÜRK MİLLETİ NAMERDE BU TOPRAKLARI ÇİĞNETMEDİ
Bu yüce Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inançla ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını bizlere açmışsa, Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve 15 Temmuz’da aynı mücadeleyi yapmış ve namertlere bu toprağı çiğnetmemiştir. 
Bu aziz millet bu güzel ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı hep korumaya devam edecektir.  
Tüm halkımız bilmektedir ki, bunlar dün ASALA, bugün FETÖ, PKK ve DEAŞ olarak karşımıza dikilmektedir.
Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi istemeyen şer güçler, çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımıza geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yıl önce Sevr’i, bizi yok etme, bu ülkeyi parçalama emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır.

OYUNLARA KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE, UYANIK OLALIM
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir.
Millet olarak bunların karşısında durduk bundan sonra da duracağız.
Bu oyunlara karşı bilinçli olmak, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, ortak varlığımız olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi ve milletimizi daha müreffeh yarınlara taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmak hepimizin en önemli vazifesidir.
Eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaşımdan iletişime, milli savunmadan uzay teknolojisine her bir alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş, refah seviyesini yükseltmiş ve daha güçlü Türkiye için daha çok çalışacağız.
Sevgili Gençler,
Bu yıl 2023 ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Sizin de bayramınızı kutluyorum.
Binlerce şehit vererek, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. 
“Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 
“Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!” sözleriyle Cumhuriyetimizi geleceğe taşıma görevini sizlere vermiştir. 
Bu görevin sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde donanımlı, nitelikli, bilgili insanlar olarak yetişmeniz, hayata en iyi şekilde hazırlanmanız için bizler en iyiyi yapmaya çalışıyoruz.
Öncelikle birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkartacağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız.
Böylesine şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz.
Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz.

ÇORUM ÇOK ŞANSLI
Ne şanslıyız ki, il olarak çok önemli bir konuma sahibiz. İç Anadolu ile Karadeniz Bölgesi arasında ve Marmara ile Doğu Anadolu yol güzergâhlarının tam ortasında kesişme noktasında tarihi ipek yolu üzerindeyiz. Ülkemizin 3. en uzun nehri Kızılırmak’ın suladığı verimli, bereketli topraklara sahibiz. Tarımda pek çok üründe ülkemizde ilk sıralarda yer alıyoruz.     
Yine Anadolu Kaplanları tabirinin ilk illerinden biri olarak, 2022 yılında 1,887 milyar dolarlık ihracat ile 81 il arasında 17. sırada yer aldık. Tarımsal sanayi yanında makine metal ve anahtar teslimi fabrika yapmada önemli bir yere sahibiz. Yine şeker, un, tuğla kiremit, vitrifiye, altın üretimi, otomotiv parçalarından savunma sanayine geçen firmaları ile marka şehir haline geliyoruz.  Makine ve imalat teknolojileri alanındaki ihtisaslaşan üniversitemiz, Teknokent’imiz ve tüm eğitim kurumlarımızla yetişkin insan gücümüzü arttırmaya çalışıyoruz.  
Ülkemizin 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirmede Çorum’umuzun katkısını en üst düzeye çıkarmak için azami gayret göstermeliyiz. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz.
Biliyoruz ki, siz halkımızın bu yoldaki azim ve kararlılığı en büyük teminatımızdır.
Gelecek nesillere, daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu bir Türkiye bırakmak için, Türkiye Yüzyılı’nın inşası için var gücümüzle, hep birlikte genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, tüm gücümüzü ortaya koyup canla başla çalışacağız.                
Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 100. Gurur yılını kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”