Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yapılan TEKNOFEST'e katıldı.

Ankara’daki Türkiye finaline Samsun’dan 15 proje sergilecenk Ankara’daki Türkiye finaline Samsun’dan 15 proje sergilecenk

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda yapılan festivalde çok sayıda yüksek teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı festivalde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi. TEKNOFEST'i gezen Dağlı, gençlerle buluştu.

Son 20 yılda Türkiye'nin teknoloji alanında çok ciddi ve hızlı bir mesafe aldığına dikkat çeken Vali Dağlı, "Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, başladığı günden bugüne her yaştan bilim ve teknoloji meraklısını buluşturarak, dünya çapında ses getiren bir etkinliğe dönüştü. Gençlerimiz artık yenilikçi bir ruha sahip ve çok farklı düşünüyor. Hayallerini gerçekleştirme azim ve kararlılığındaki TEKNOFEST kuşağı gençlerimizle gurur duyuyoruz. Festival, geleceğin bilim insanlarının yetişmesi için önemli rol oynuyor. Bu çocuklarımızın hepsi aslında birer Aziz Sancar. Yeter ki bu çocuklarımıza bu cevherin onlarda olduğunu hissettirelim" dedi.

Türk insanının gönlünde hissettiği ve gururlandığı birçok projenin TEKNOFEST'te sergilendiğini belirten Dağlı, "Hava araçları ve her türlü savunma sanayi ile tüm araçların sergilendiğini görüyoruz. Çocuklarımız bunlara dokunuyor. Vatandaşlarımız çok büyük hevesle bunların yapımını seyrediyor. Milli ve yerli üretimimizi kendi gözleriyle görmüş oluyorlar. Biz daha çok çocuklarımızda bunların farkının, rüzgarının olacağını düşünüyoruz. Onların hepsi birer teknoloji insanı olacaklar ileride ve ülkemizde milli ve yerli sanayinin geliştirilmesi için canla başla çalışacaklar." ifadelerini kullandı.
Vali Dağlı, ülkemiz için, insanlık için proje geliştirerek çözüm üreten gençlere destek olacaklarını sözlerine ekledi.