Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Çorum hava durumu için yarın kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı geldi. 

Çorum'da genç kızların tartışması felakete dönüştü: 1 kişi silahla vuruldu Çorum'da genç kızların tartışması felakete dönüştü: 1 kişi silahla vuruldu

Meteoroloji, peş peşe açıklamalarla Çorum'u uyardı. Buna göre çok kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Çorum'a sarı kodlu meteorolojik uyarıda verildi. 
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Çorum ve ilçelerinde sağanağın ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

MGM'den yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren beklenen rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına ile meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇORUM İÇİN SARI KODLU UYARI! 20 NİSAN CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

Çorum hava durumu 20 Nisan Cumartesi günü sabah saatlerinde güneşli olması beklenirken öğle saatleri itibari ile yerini gök gürültülü sağanak yağışlara bırakacak. Çorum ve tüm ilçeleri için verilen yağış ve fırtına uyarısı verildi. Sarı kodlu uyarı ile Çorumluları ve Çorum'da yaşayanları uyaran Meteoroloji yetkilileri "Güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır" ifadelerini kullandı.