Çorum Valisi'nden çağrı: Ormanlık alanlarda piknik yapmayın! Çorum Valisi'nden çağrı: Ormanlık alanlarda piknik yapmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, Çorum hava durumu soğuk ve yağışlı bir güne işaret ediyor. Öğleden sonra başlayacak sağanak yağışın akşam saatlerinde karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Çorum hava durumu soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Yağışların öğleden sonradan itibaren sağanak yağmur olarak başlaması beklenirken, akşam saatlerinde yerini karla karışık yağmura bırakması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Rüzgarın, güney yönlerden, kuzey kesimlerde zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve tam fırtına (60-90 km/saat), yer yer 100 km/saat ve üzeri şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

Bakan Yerlikaya uyardı!

Bakan Yerlikaya, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyararak, “Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşerilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Turuncu uyarı verilen iller şöyle: "Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.”

Sarı uyarı verilen şehirler ise şu şekilde: "Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak.”

Çorum hava durumu, MGM'nin son raporlarına göre bugün sağanak yağış ve karla karışık yağmurlu olacak. Meteorolojik uyarılara göre, kuvvetli rüzgar ve soğuk hava etkisini hissettirecek. Çorumluların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları öneriliyor. Güncel hava durumu ve uyarılar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün web sitesini takip etmek faydalı olacaktır.