2023-2024 futbol sezonunda Trendyol 1. Lig'de şehrimizi temsil eden Çorum FK,  ilk  sezonunda ligi Play-off potasında bitirmeyi başardı. 

Play-Off ilk maçında Kocaelispor'u geçen Kırmızı-Siyahlılar, daha finale giden yolda ise Bodrumspor'a talihsiz bir şekilde elendi. Gelecek sezonda da ilimizi Peki, 1.Lig'de temsil edecek olan Çorum FK, rakamsal olarak sezonu nasıl tamamladı? 

EN GOLCÜ THOMAS

Çorum FK adına geçtiğimiz sezon en fazla fileleri havalandıran isim Hollanda'lı golcü Thomas Verheydt oldu. 

Fiziki yapısıyla da dikkatleri üzerine çeken Thomas, fileleri tam 13 kez havalandırdı. 

Thomas'ı, 8 golle Ahmet Sagat takip ederken, Geraldo 7, Ozan Sol 7,Eren, Nalepa ve Atakan Akkaynak 4'er, Ahmet İlhan ve Ferhat 3, Suat ise 2 gole imza attılar. 

Kırmızı-Siyahlılar, genel toplamda rakip fileleri 55 kez havalandırırken, kalesinde ise 36 gol gördü. 

GERALDO VE AHMET'TEN 6'ŞAR ASİST

Çorum FK'nın asist yükünü geçtiğimiz sezon kanat oyuncuları Geraldo ve Ahmet İlhan çektiler. 

Her iki futbolcu da sezonu 6'şar asistle tamamladılar. Bu iki futbolcuyu Ozan Sol ve Nalepa 4'er, Ferhat  ve Kerem 3, Thomas, Eren ve Gökhan 2'şer asistle takip ettiler. 

Yüksel Yıldırım: "FIFA bize ders verdi, bu dersi pahalı öğrendik” Yüksel Yıldırım: "FIFA bize ders verdi, bu dersi pahalı öğrendik”

EN ÇOK FERHAT SARARDI

Çorum FK'nın takım kaptanı Ferhat Yazgan, aynı zamanda takımın en çok sarı kart gören ismi oldu. Oynadığı futbol ve efendi kişiliğiyle taraftarın sevgisini kazanan Ferhat, 9 kez sarı kart görürken, 1 kere de kırmızı kart görerek sezonu tamamlayan isim oldu.

Editör: Kubilay Olcan