Beyaz Grup'ta son 2 haftaya Şanlıurfaspor'un dört puan önünde lider giren Çorum FK, 37. hafta sonuçlarına göre şampiyonluk kupasını kaldırabilir. Isparta32 Spor'u konuk edecek olan Çorum Futbol Kulübü, karşılaşmadan galip ayrılması durumunda, Şanlıurfaspor'un sonucuna bakılmaksızın şampiyonluğunu ilan ederek 1. Lig'e yükselecek.

Deplasmanda Hes İlaç Afyonspor ile karşılaşacak olan Şanlıurfaspor'un yenilgi alması durumunda, Çorum FK kendi maçının sonucuna bakılmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek ve 1. Lige yükselecek.

Çorum FK, sezonun başından beri sergilediği müthiş performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Takım, başarılı performansının sonucunda şampiyonluk ve 1. Lig'e yükselme hayallerini son maçında gerçeğe dönüştürmek için sahaya çıkacak.

Yarın kimseye söz vermeyin!

Çorum FK'nın şampiyonluk için sahaya çıkacağı maç yarın saat 15:00'da Çorum Şehir Stadyumunda oynanacak. Isparta32 Spor'u ağırlıyacak olan temsilcimiz Çorum FK, sahadan istediği sonucu alarak 56 yıllık 1. lig hasretine son vermek istiyor.

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın'dan taraftarlara çağrı!

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın, taraftarların yoğun beklentilerine ve maçla ilgili paylaşımlarına karşılık bir açıklama yaparak, tüm dikkatlerin 16 Mayıs Salı günü oynanacak olan Isparta 32 Spor karşılaşmasına yoğunlaşması gerektiğini vurguladı. Çorum futbol tarihinin en önemli maçlarından biri olarak nitelendirdiği bu karşılaşma öncesinde, taraftarların şahsi sorumluluk alması ve kentin tüm gücüyle maça destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Çorum'un 56 yıllık 1. lig hasreti

Başkan Yalçın, "Artık sadece 16 Mayıs Salı günü kendi sahamızda oynayacağımız İsparta 32 Spor maçını düşünelim. 56 yıldır 1. Lige hasret kalan taraftarlarımızdan, Çorum futbol tarihinin en önemli maçı olan Isparta 32 spor maçının tek düşüncesi olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İşi olan gitmesin, okulu olan bir şekilde izin alsın, esnaf o gün kepenk indirsin"
Başkan, herkesin şahsi sorumluluk alması gerektiği vurgusunda bulunarak, işi olanın gitmemesi, okulu olanın izin alması ve esnafın o gün kepenk indirmesi çağrısında bulundu. Yalçın, "Unutmayalım ki, 16 Mayıs Salı günü Çorum şehrimizin en önemli en tarihi günlerinden biri olacaktır. Saygılarımla..." dedi.

Şanlıurfa Afyon deplasmanına gidiyor

TFF 2. Lig ekiplerinden Afyonspor yarın kendi evinde Şanlıurfaspor’u konuk edecek.

Mor beyazlı ekip ligin 37.’nci haftasında Şanlıurfaspor ile karşılaşacak. Jetler karşılaşmanın hazırlıklarına Kocatepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği antrenman ile devam ediyor. Afyonspor 47 puan ile ligde 9.’ncu sırada bulunurken, rakibi Şanlıurfaspor ise 69 puan ile lider Çorum FK’nın en yakın takipçisi olarak 2.’nci sırada yer alıyor.

Rally Bodrum Dünya standartlarında organizasyon ile tamamlandı Rally Bodrum Dünya standartlarında organizasyon ile tamamlandı

Ligden hangi takım düşecek?

Şampiyonluk yarışının yanı sıra ligde düşme potasında da büyük bir çekişme yaşanıyor. Sivas Belediyespor, Bayburt Özel İdarespor ve Tarsus İdmanyurdu'nun ligden düşmesinin kesinleştiği grupta son iki haftada bir ekip daha lige veda edecek.

Play-off yarışı

Beyaz Grup'ta yer alan Esenler Erokspor, Amed Sportif Faaliyetler, Anagold 24Erzincanspor ve Ankaraspor ise playoff barajında yer alıyor. Bu takımlar, sezonun bitimine az bir süre kala 1. Lig'e çıkma mücadelesi veriyorlar.

Bu hafta sonu oynanacak olan maçlar, hem şampiyonluk yarışında hem de düşme potasında büyük bir heyecana sahne olacak. Tüm futbol severlerin gözü bu önemli mücadelelerde olacak. 

Kubilay Olcan