AK Parti Çorum Milletvekili Av. Yusuf Ahlatcı, TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte memleketi Çorum’da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Milletvekili Ahlatcı, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)’u ziyaret ederek, esnaf odası temsilcilerinden esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini yerinde dinledi.

Birlik Başkanı Recep Gür, Birlik yöneticileri, İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanları tarafından Birlik binası önünde karşılanan Ahlatcı’ya Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür, “14 Mayıs seçimlerinde 28. Dönem Milletvekili seçilen Sayın Vekilimizi kutlamak için TBMM’de ziyaret ettiğimizde kendisi bizden sorun ve taleplerimizi içeren bir dosya hazırlamamıza istemişti. Bizde 15 gün içerisinde dosyayı hazırlayarak şimdi takdim ediyoruz. Kendisine esnaf teşkilatının sorun ve talepleriyle yakından ilgilendiği, bizlere gösterdiği sıcak ve yakın ilgisinden dolayı Çorumlu tüm esnaf ve sanatkarlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf ve sanatkarların her geçen gün ülkesine ve kentine hizmet edebilmek ve devletine yük olmadan sürdürülebilir bir ekonomik gelişim için canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Gür, “Esnaf ve sanatkarlarımız sabahın ilk saatlerinde başladığı mesaisine kentin son sakini evine gidene kadar kepenklerini açık tutan cefakar bir camianın parçasıdır.

Dolayısıyla esnaf ve sanatkarlarımız milli ekonominin ve kendi öz kaynaklarımızın yine kendi hazinemizde kalması için mücadele etmektedir.

Bizlerde böylesine çalışkan ve vatanperver bir camianın temsilcileri olarak gece-gündüz demeden esnaflarımızın sunduğu hizmetler, gelişim durumu, mesleki eğilimleri, sorunları ve çözüm önerilerini tespit etmek üzere yoğun bir çaba sarf ettik.

Nitekim hazırlamış olduğumuz raporda esnaf ve sanatkarlarımızın idari teşkilatlarından meslek gruplarına, kentsel niteliklerden performans göstergelerine ve gelişen ve değişen koşularda 2023 yılı itibariyle ortaya çıkan sorunlarını tespit ettik.

Trabzon'da bakanlık heyeti model fabrika için uygun yerleri inceledi Trabzon'da bakanlık heyeti model fabrika için uygun yerleri inceledi

Geçmiş dönemlerde de yerel idari birimlerimiz ve merkez teşkilatlarımızla sürekli yaptığımız istişareler neticesinde birçok sorunu çözüme kavuşturmayı başardık. Yeni dönemde de raporda ortaya koyulan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine çalışma ve istişareler yürüterek esnaf ve sanatkarlarımızın dertlerine çare olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Gür, Milletvekili Ahlatcı’ya sunduğu esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini ise şöyle sıraladı:

1- Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’den doğan sorunlar: Ticari amaçlı kullanılan enerji, araç, alet, ofis eşyaları vs. gibi ürünlerde ÖTV’nin kaldırılması ve ÖTV vergilendirme sisteminin yeniden revize edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

2- Vergi indirimi yoluyla girişimci teşviki: Genç girişimci statüsünün dışında ilk defa iş yeri açan tüm girişimcilerin 5 yıl boyunca sigorta ve vergi indiriminin sağlanmasına ihtiyaç vardır.