Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz.Erol Afacan, 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çorum Eczacı Odası olarak, Eczanelerin 1. Basamak Sağlık Hizmet Sunucusu olma misyonuna vurgu yapan Afacan, “Eczaneler, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi konusunda kritik bir rol oynamaktadır.Avrupa ve dünya genelinde, aşılama hizmetleri giderek daha fazla eczanelerce ve eczacılar tarafından uygulanmakta ve takip edilmektedir. Bu durum, eczacıların sağlık alanındaki bilgi birikimi, erişilebilirlikleri ve toplumla doğrudan ilişki kurma kapasiteleri göz önüne alındığında oldukça mantıklıdır” dedi.

Afacan, “Eczaneler, aşı hizmetlerinin sunumu ve danışmanlığı konusunda eğitimli profesyonelleriyle, toplumun aşıya erişimini kolaylaştırmakta ve aşı güvenliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedirler. Bu, toplumun genel sağlığını artırmak adına büyük bir adımdır.

Hitit Üniversitesinde nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen cihaz geliştirildi Hitit Üniversitesinde nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi edebilen cihaz geliştirildi

Çorum Eczacı Odası olarak, aşıların etkili bir şekilde uygulanması ve takip edilmesi konusunda eczanelerin rolünü vurgulamak ve bu konuda toplumun bilincini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlıkta dönüşümün önemli bir parçası olan eczaneler, toplumun sağlığını korumak ve güçlendirmek için önemli bir ortaktır.

Kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek ve aşı hizmetlerinin önemini vurgulamak adına, tüm paydaşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz” açıklamalarında bulundu.