Milletvekili Oğuzhan Kaya, Su Arıtma tesisinin bitimiyle birlikte Çorumluların memba suyu kalitesinde su içeceği müjdesini verdi.

İhalesi yapılan Su Arıtma Tesisi Projesinin yüklenici firma tarafından 730 gün sonrası teslim edileceğini ifade eden Oğuzhan Kaya, Çorum a memba suyu ve  damacana kalitesinde su vermek için Koçhisar barajından 52 kilometre isale hattı ile getirdiğimiz Su Arıtma Tesisinin yer teslimi yüklenici firmaya bugün itibariyle yapılmıştır” dedi.

Çorum'da elektrik kesintisi yaşanacak! Hangi ilçeler etkilenecek? Çorum'da elektrik kesintisi yaşanacak! Hangi ilçeler etkilenecek?

SÖZLEŞME BEDELİ 518 MİLYON

Milletvekili Kaya, Koçhisar barajından Çorum İl Merkezine günlük 60 bin metreküp içme ve kullanma suyunun temin edildiğini kaydederek, bu projenin sözleşme bedelinin ise 518 milyon Türk Lirası artı fiyat farkı ve KDV olduğunu vurguladı.

Kaya, “Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak su arıtma tesisi hizmete girdiğinde Koçhisar barajından gelecek günde 60 bin m³ suyu arıtarak, Çorumlu hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Çorumlu hemşehrilerimiz her zaman hizmetin en güzeline layıktır. Bu hizmetin Çorum’a yapılmasında bizleri destekleyen başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Yumaklı’ya çok teşekkür ederiz” ifadeleri kullandı.