Çorum'un bu ilçesi Mayıs ayında beyaza büründü Çorum'un bu ilçesi Mayıs ayında beyaza büründü

Merkezi İstanbul'da bulunan Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF), Osmancık Dernekleri Federasyonu (OSDEF) ve Federasyona bağlı üye derneklerin, yaşanan büyük deprem felaketinin acılarını en aza indirebilmek ve bir nebze de olsa onlara katkı sunabilmek amacıyla depremin ilk gününden beri yoğun yardım kampanyası yürüttüler. 


Bu dönemde farklı zamanlarda gıda yardımı,  giyim yardımı, temel ihtiyaç maddeleri ve nakdi yardım gibi birçok yardımda bulunuldu. Bu hafta sonu ise her iki Federasyon yönetim kurulu üyeleri Gaziantep, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş merkezi, ilçeleri ve birçok köye bizzat giderek, çocuklara oyuncak, kırtasiye, ailelere gıda yardımı ve nakdi yardımda bulundular. Federasyon yönetimleri ise iftarı depremzede aileler ile birlikte yaptılar.


Osmancık Dernekler Federasyonu (OSDEF) Başkanı Oğuzhan ER ve Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) Başkanı Dursun Ünlü yapmış olduğu açıklamalarda, ülkemizin ve milletimizin yaşamış olduğu bu zor günlerin, devlet millet el ele vererek birlikte atlatabileceğini, Çorumlu STK’lar olarak bu birlikteliğe tüm imkanlarıyla destek vereceklerini, yardımlarını esirgemeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ettiler.