Kolayca hazırlayabileceğiniz piramit mozaik pasta ile çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Klasik mozaik pastayı piramit şeklinde hazırlayarak sunumunuza şıklık katın; bu tarif hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Piramit mozaik pasta, pratik malzemelerle kolayca hazırlanan ve sonucunda mükemmel lezzet sunan bir tatlıdır.

Malzemeler:

2 paket petibör bisküvi (400 gram)
100 gram tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)

Tarifi

Petibör bisküvileri büyük bir karıştırma kabında küçük parçalar halinde kırın.

Ayrı bir kasede eritilmiş tereyağı, süt, kakao ve toz şekeri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Çikolatalı karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine dökün. Dövülmüş ceviz içi ve kuru üzümü ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak yoğurun.
Hazırladığınız karışımı streç film üzerine dökün ve piramit şekli vererek sarın. Streç filmi iyice sıkıca sararak pastanın şeklini korumasını sağlayın.
Hazırladığınız piramit mozaik pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece dinlendirin. Pasta iyice sertleştiğinde servis için hazır olacaktır.
Dinlenmiş pastayı dolaptan çıkarın ve streç filmi açın. Keskin bir bıçakla dilimleyerek servis yapın.
Piramit mozaik pastanızı dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya eritilmiş çikolata gezdirerek sunum yapabilirsiniz. Yanında taze meyve dilimleri veya dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Bu piramit mozaik pasta tarifi ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturarak sevdiklerinize ve misafirlerinize unutulmaz tatlar sunabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de görsel olarak etkileyici olan bu pasta, her lokmada size ve sevdiklerinize keyif verecek. Şimdi bu tarifi deneyin, lezzetli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Ebru Çalık