Patatesin en şık haliyle tanışmaya hazır mısınız? Ev yapımı patates kroketler, dışı çıtır çıtır, içi ise pamuk gibi yumuşacık. Bu tarif, patates kroketleri evde nasıl mükemmel bir şekilde yapabileceğinizi adım adım gösteriyor.

Herkesin yapabileceği kolay Kaygana tarifi! Hızlı ve lezzetli Kaygana nasıl yapılır? Herkesin yapabileceği kolay Kaygana tarifi! Hızlı ve lezzetli Kaygana nasıl yapılır?

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Dışı çıtır içi yumuşacık patates kroketlerle, tavuk ve köftenin yanında ya da tek başına harika bir atıştırmalık yaratabilirsiniz. İşte lezzetli ve pratik patates kroket tarifimiz!

Dışı çıtır içi yumuşacık patates kroket tarifi

MALZEMELER

4 adet orta boy patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Bulamak için:

1 kase un
1 kase galeta unu
2 adet yumurta (+ diğer yumurtalardan kalan beyazlar)

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Dışı çıtır içi yumuşacık patates kroket tarifi

Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın.
Haşlanan patatesleri sıcak sıcak ezin.
Püre haline gelen patateslerin içine tereyağını ve 2 adet yumurta sarısını ilave edip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alınca nişasta ve baharatları ekleyip karıştırın.
Püreyi sıkma torbasına alın. Kesme tahtasını streçle kaplayın. Üzerine püreyi şeritler halinde sıkın.
Harcın dinlenip kıvam alması için 1 saat kadar dondurucuda bekletin.
Dondurucudan aldıktan sonra istenilen büyüklükte şeritler kesin.
Her bir parçayı önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurta ve galeta ununa bulayın.
Kızdırılmış yağda kızartın.
Yanına soslarla servis edebilirsiniz.