Çiğköfte, acı ve lezzetin muhteşem uyumunu sofralarınıza taşıyor. Evde yapımı kolay ve pratik bu çiğköfte tarifiyle, damağınızda unutulmaz tatlar bırakacaksınız.

Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan çiğköfte, evde yapımı ile hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik. İşte adım adım evde çiğköfte yapmanın sırları.

 Çiğköfte tarifi

MALZEMELER

Acı sos malzemeleri:

1 çay bardağı pul biber
1 çay bardağı isot
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte malzemeleri:

Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
4 yemek kaşığı domates salçası (200 gr)
2 yemek kaşığı biber salçası (100 gr)
1 kuru soğan (küçükse 2 tane)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat
2 tatlı kaşığı kuru nane
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
6 çay bardağı ince köftelik bulgur
Tuz

Herkesi kurabiye ustası yapacak pratik tarif! 5 malzeme ile ağızda dağılan Kurabiye nasıl yapılır? Herkesi kurabiye ustası yapacak pratik tarif! 5 malzeme ile ağızda dağılan Kurabiye nasıl yapılır?

TARİF

Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.

Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın. Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın. Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun. Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.