Çorum’un tarımsal sulamadaki mevcut durumu, tarımsal sulamaya açılan alanların arttırılması bakımından alınması gereken önlemler ve proje değerlendirmelerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çorum'da hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don tehlikesi kapıda! Çorum'da hava sıcaklıkları düşüyor: Zirai don tehlikesi kapıda!

Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Coğrafi konumu açısından önemli bir tarım potansiyeline sahip olan ilimizde;  tarımsal ürün çeşitliliğinin ve kapasitesinin arttırılması için tarımsal sulamanın önemine değinen Vali Dağlı, ilimizde 208.000 ha sulanabilir arazinin bulunduğu ve bu arazilerin %52,9’unun (110.077 ha) sulandığını belirterek, yürütülmekte olan projelere devam edilmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra yeni atılacak adımlarla bu oranın daha da arttırılması için tarım sektörüne hizmet veren tüm paydaşlar ile birlikte özveriyle çalıştıklarını ifade etti.
Sulanabilir tarım alanlarının artması ile birlikte tarımsal üretime katılımın ve istihdamın da artacağını belirten Vali Dağlı, bu durumun ilimiz tarımının şu anda bulunduğu seviyeden daha iyi noktalara gelmesine, ilimiz ekonomisinin gelişmesine ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlayacağını, bu nedenle bu konunun üzerine hassasiyetle eğildiklerini ifade etti.