Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AKP hükümetinin emeklileri enflasyona ezdirdiğini belirterek, “Emeklinin adeta pestilini çıkardınız” dedi.

Tahtasız, “Yıllık enflasyonu yüzde 64,7 olarak açıklayan TÜİK, hissedilen hava sıcaklığı gibi, hissedilen enflasyonu da yüzde 129,4 olarak açıkladı. Buna rağmen, emeklilerimize gerçek enflasyonun çok altında zam yaptınız” diyerek hükümeti eleştirdi.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİT OLMALI”

Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"AKP" deyince akla zam, zulüm ve ayrımcılık geliyor. Emekliyi "çalışan" ve "çalışmayan" diye ayıran AKP iktidarı şimdi de verdiği zamlarla emekliler arasında ayrımcılık yaptı. Memur emeklisine yüzde 49,25 zam yapan iktidarın ek zamla birlikte SGK ve BAĞ-KUR emeklisine yaptığı zam yüzde 42,6 oldu. Açlık sınırının 14 bin lira olduğu ülkemizde en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıkladınız. Yıllık enflasyonu yüzde 64,7 olarak açıklayan TÜİK, hissedilen hava sıcaklığı gibi, hissedilen enflasyonu da yüzde 129,4 olarak açıkladı. Buna rağmen, emeklilerimize gerçek enflasyonun çok altında zam yaptınız. Bir de çıktınız, "2024 emeklilerimizin yılı olacak, emeklilerimizi enflasyonunu altında ezdirmeyeceğiz." dediniz. Verilen bu zamla emeklilerimizin enflasyona ezdirilmeleri şöyle dursun, âdeta pestilini çıkardınız. Ey iktidar mensupları, en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşit olmalı. Emeklilerimizi daha ne kadar ezeceksiniz, halkımıza daha ne kadar zulüm yapacaksınız, bu milletin cebinden elinizi ne zaman çekeceksiniz?”