Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, 15 Temmuz Darbe girişiminin 7’nci yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Hain darbe girişimini kınadığını ifade eden Tahtasız, “Nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü darbe girişiminin karşısındayız. Darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz” dedi.

Darbe girişiminin üzerinden yedi yıl geçtiğini hatırlatan Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:

Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt

“SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILSIN”
“Hain FETÖ terör örgütünün ülkemizin birliğine ve dirliğine yönelik 15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden yedi yıl geçti. Darbe girişiminin ardından askeri, sivil ve bürokraside çok sayıda tutuklama oldu.

Darbenin tüm detayları yıllar içerisinde kamuoyuyla paylaşıldı ancak yedi yıldır darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarılamadı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hain darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya kararlıyız. Ülkemizin birliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü darbenin karşısında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz Darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde demokrasimize ve milletimize kasteden terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 252 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.”