CHP Gençlik Kolları, Kadeş Barış Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yaparak, hem geçtiğimiz günlerde 12 vatan evladımızı şehit vermemizden dolayı Türk milletinin acısını paylaştı, hem de Suudi Arabistan’da meydana gelen gerginliği değerlendirdi.
Basın açıklamasına; CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Kadın Kolları yöneticileri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda partili de destek verdi.

“HEPİMİZ BİRER MUSTAFA KEMAL’İZ PETROLLE, DOLARLA SATIN ALINMAYIZ”

Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Arzum Akdoğan, Türkiye’nin beka sorununun AKP hükümetinin verdiği tavizlerden, izlediği yanlış politikalardan kaynaklandığını savundu.
Arzum Akdoğan, “Bizler Kuvayi milliye ruhuyla büyüyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen bir gençliğiz. Her birimiz birer Mustafa Kemal’iz. Bizlerin değerleri petrolle, dolarla satın alınamayacak ve pazarlık konusu dahi edilemeyecek değerlerdir” dedi.
Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

“OLAYIN PERDE ARKASI DERHAL GÜNYÜZÜNE ÇIKARTILMALI”

“Pençe Kilit Harekat Bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırılarında şehit verdik. Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet kederli aileleri ve milletimize başsağlığı dileriz.
Hatırlatmak isteriz ki 12 vatan evladımız şehit düştüğünde ülkemizde milli yas ilan etmeyenlerle, Suudi Arabistan kralı vefat ettiğinde milli yas ilan edenler, önceki gece yaşanan, Türk futbol camiasına kara leke olarak düşen ve Türk milletine yapılan bu büyük saygısızlığa ses çıkarmayanlar aynı kişiler.
Buradan sesleniyoruz: Cumhuriyetimizin 100. yılında ve iki büyük kulübümüzün kupa maçının Misak-i Milli sınırlarının içinde oynanması yerine neden Suudi Arabistan topraklarında oynandığı, bu olayın arka perdesinde nelerin yaşandığı derhal gün yüzüne çıkarılmalıdır.
AKP’nin seçim kazanmasında Suud’ların rolünü biliyoruz. Ve şimdi de güç gösterisi yaparak utanmadan ülkemizin milli manevi değerlerini ayaklar altına almaya çalışıyorlar. Trollerin sürekli öne çıkardığı, yürüyüşünden tutun ki elini cebine atması bile övünç kaynağı olan Dışişleri Bakanı sayın Fidan nerede? Türkiye Cumhuriyetinin onuruna yapılan bu saygısızlığa neden sessiz kalıyor?
Bu milletin değerlerine, Ata’sına ve bağımsızlığının simgesi İstiklal Marşına dil uzatanlara, tartışma konusu haline getirenlere çıkarlarınız uğruna bugün boyun eğiyorsunuz. Beka sorunu, beka sorunu diyorsunuz. Evet, Türkiye’nin beka sorunu tam da sizlerin verdiği bu tavizdendir. 
Suudi Arabistan robota vatandaşlık verdi diye kızan sayın Bahçeli’ye soruyoruz: Milli Marşımıza ve kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlığa neden susuyor? Kaç saat oldu ses yok! Milliyetçilik böyle bir şey mi?

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI VATANSEVERLİK VE HAYSİYET DERSİ VERDİ

Zamanında topraklarımızda gazeteci öldürüp parayla dava aklayan Suudi Arabistan’a önceki gece bu millet, posterinden dahi rahatsız olduğunuz Atatürk’ün çocukları vatanseverlik ve haysiyet dersi verdi.
Bizler Kuvayi milliye ruhuyla büyüyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinen bir gençliğiz. Her birimiz birer Mustafa Kemal’iz. Bizlerin değerleri petrolle, dolarla satın alınamayacak ve pazarlık konusu dahi edilemeyecek değerlerdir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Türk genci işte bu sözler doğrultusunda, milli değerleri söz konusu edildiğinde renk farketmeksizin bir olup emanetlerine sahip çıkıyor. 

İSTİFAYA DAVET…

Yaşanan bu rezalet karşısında her iki kulübümüzü onurlu duruşlarından ve taviz vermemelerinden dolayı kutluyoruz.  Vefatının ardından 85 yıl geçmesine rağmen Türk milletini bir arada tutan, fikirleriyle yolumuzu aydınlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha sizlerin huzurunda minnetlerimizi ve saygılarımızı belirtmek isteriz. Bu rezalete sebep olan, pazarlık masasına oturan TFF Başkanı sayın Mehmet Büyükekşi  ve Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak’ı istifaya davet ediyoruz.”