Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mehmet Tahtasız, Gazetemiz Osmancık Haber'i ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Hacı Odabaş ile görüştü. 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mehmet Tahtasız’a CHP İl Başkan Yardımcıları Muharrem Madak ve Burhan Erdem eşlik etti.

Yapılan görüşmede seçime dair konular görüşüldü

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mehmet Tahtasız ziyarette yaptığı konuşmada, “Parti ayrımı gözetmeksizin Çorum halkının ve ülkemin milletvekili olacağım. Özellikle Millet İttifakı olarak Çorum Merkez’de birinci parti olmak adına özverili çalıştık. Millet İttifakı’nın tüm bileşenlerine İl Başkanlarına, milletvekili adaylarına yöneticilerine teşekkür ediyorum. Çok çalıştık oyumuzu artırdık fakat çok yeterli olmadı. Amacımız Çorum’da 1. Parti olmaktı ama AK Parti bu anlamda seçimin kaybedeni olmuştur. Bir milletvekili kaybetmiştir. Bu anlamda 21 Yıl sonra Milliyetçi Hareket Partisi 1 Milletvekili çıkararak Çorum’da yeniden mecliste temsil edilecek. Milletvekili seçilen arkadaşlarımı ayrıyeten Çorum’un 7 milletvekili oldu Ankara’da Av. Murat Alparslan arkadaşımız, Kocaeli’nde Mehmet Aşıla arkadaşımız, Ankara’dan Asuman Erdoğan olmak üzere onlarla beraber şu sözü vermek isterim. Özellikle Çorum’da AK Parti neden kaybetti? Çorum’a 21 yıldır verdiği sözleri yapmadı. Bizde şu anda seçilen arkadaşlarla beraber verilen sözler var. Bizde söz verdik o sözün de takipçisi olacağız” dedi.

“SORUNLARI MECLİSTE GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

Tahtasız, “Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi Samsun Limanıyla  Mersin Limanını ve Trabzon Limanını birbirine bağlayacak yük treni projesi 1. Önceliğimiz olacak. 2.Önceliğimiz hızlı tren takibimde olacak. 3. Olarak da Çorum Sağlık alanında çok geri planda Devlet Hastanesi olmayan illerden bitanesi. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var ama Devlet Hastanemizi yıktılar. Hala da ihalesini yapamadılar. Havaalanı olmazsa olmazımız içerisindedir. Çorum artık özellikle bizim ihracatımız tüm çevre illerden daha fazla. Bunun da takipçisi olacağız. Özellikle 7 bin 500 yıllık tarihi olan Hititleri burada önemsiyoruz. Kadeş Barış Anlaşması’nın imzalandığı topraklara Çorum Merkez’den bir minibüs hattı bile yok. Tarımsal sulamada Oğuzhan Kaya’nın verdiği sözler var ama hemen hemen hepsini biliyoruz. Dutludereden tutun Tımarlı projesi, Mecitözü Geykocadaki kanal hala tamamlanamadı. İskilipteki, Oğuzlardaki bütün tarımsal sulamaların yarım kaldığını biliyoruz. Ve Çorum’un hiçbir ilçe yolu bitmedi Çorum’un 40 dilim tüneli hala bitmedi. Bu eksiklerin tamamını biliyoruz. Turizm ile alakalı da verdiğimiz sözlerimiz var. Bizde onları mecliste gündeme getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN CANLANMASI ADINA DESTEK VERECEĞİZ”

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız” “Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

“Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarımıza başladık” diyen Mehmet Tahtasız, “Millet İttifakı ile birlikte Çorum’da 13. Cumhurbaşkanımızı seçebilmek adına 7\24 çalışacağız. Bu anlamda hiçbir sorunumuz problemimiz yok. Eğitimle alakalı verdiğimiz sözlerimiz var. Özellikle üniversitede yarım kalan Güney Kampüsü var. Sıralamada da geriye düşen bir üniversitemiz var. Üniversitemizin canlanması adına tabi ki destek vereceğiz. Tıp okuyan geçlerimiz var okulları yok. İskilipteki Redif Kışlasını biliyoruz, taş düşen kaleyi de biliyoruz. İskilip Meslek Yüksek Okulu binasının yapılmadığını da biliyoruz. Bunlar zaten takibimde olan konular. Çorum’un asayişiyle ilgili olarak çok sıkıntı yaşandığının farkındayız. Çorum’un asayiş konusunda gerekli hassasiyeti sağlaması açısından bizde destek olacağız emniyetimize. Halkımızın da destek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YARIM KALAN PROJELERİNİ EL BİRLİĞİYLE YAPACAĞIZ”

Tahtasız, “Çorum halkının vermiş olduğu karara saygılıyız. Vermiş oldukları oylardan dolayı da teşekkür ediyoruz. Hem Cumhurbaşkanlığında hem milletvekilliğinde. Sükûnetle geçen bir seçim yaşadık. 14 gün sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Çorum’da ve ülkemizde kazasız belasız demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz.

Çorum adına STK’larla, oda başkanlarımızla, valimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ve il başkanlarımızla birlik ve beraberlik içerinde hareket edersek Çorum’un 5 yıl içerisinde tüm sorunlarını masaya yatıracağımızı ve yarım kalan projelerini de el birliğiyle yapacağımıza inanıyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olarak bu sözü veriyorum” dedi.

KUBİLAY OLCAN