CHP Çorum Örgütü’nde ilçe kongreleri maratonunda sona yaklaşılırken, maraton 17 Eylül'de Merkez İlçe Kongresi ile noktalanmış olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Temmuz ayında başlayan kongre sürecinde sona gelinirken, kongresini tamamlayan 10 ilçede 7 ilçe başkanı yeniden seçilirken, üç ilçe başkanı yeniden aday olmadığı için yerlerini yeni isimlere bıraktı.
Kongresini henüz gerçekleştirmeyen Ortaköy, Alaca ve Laçin ile Merkez İlçe’de ise mevcut başkanlar yeniden aday olmayacağı için yerlerine yeni isimlerin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kongre süreci tamamlandığında 14 ilçede başkan ve yönetimlerinin yüzde 50’si değişmiş olacak.

Çorum Valisi Zülfik Dağlı, MHP heyetini ağırladı Çorum Valisi Zülfik Dağlı, MHP heyetini ağırladı

KİMLER KALDI, KİMLER GİTTİ!

Buna göre; Oğuzlar İlçe Başkanı Süleyman Şenol, Bayat İlçe Başkanı Metin Hıdır ve Kargı İlçe Başkanı Hakan Çelik’in yeniden aday olmadığı kongrelerde Oğuzlar İlçe Başkanlığı’na Talip Karadeniz, Bayat İlçe Başkanlığı’na Ali Ünlü ve Kargı İlçe Başkanlığı’na ise önceki dönem ilçe başkanı ve 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olan Kemal Dümenci tek aday olarak girdiği seçimlerde yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

7 İLÇE BAŞKANI  ‘YOLA DEVAM’

6 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Boğazkale İlçe kongresinde Mehmet Kurtçu, 20 Ağustos Pazar günü toplanan Sungurlu İlçe Kongresinde Ali Erayhan, 21 Ağustos Pazartesi günü yapılan Mecitözü İlçe Kongresinde Ahmet Bilgin, 22 Ağustos Salı günü yapılan İskilip İlçe Kongresinde Yusuf Var, 25 Ağustos Cuma günü yapılan Uğurludağ İlçe Kongresinde Hünkar Akburu, 26 Ağustos Cumartesi günü yapılan Osmancık İlçe Kongresinde Sadık Eker ve 29 Ağustos Salı günü yapılan Dodurga İlçe Kongresinde Mustafa Biçer yeniden seçilerek güven tazeledi.

ÜÇ İLÇEDE BAYRAĞI YENİ YÜZLER OMUZLADI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Temmuz ayında başlayan kongre sürecinde ilk değişim 12 Ağustos Cumartesi günü yapılan ve mevcut başkan Süleyman Şenol'un yeniden aday olmadığı Oğuzlar İlçe Kongresinde başkanlık için Talip Karadeniz ile Murat Evkaya yarıştı.

Blok liste ile gidilen seçimler sonucunda adaylardan Talip Karadeniz 31 oy alarak yeni Oğuzlar İlçe Başkanı olurken, diğer aday ise 16 oyda kaldı.

BAYAT’TA ADAYLAR EŞİT OY ALINCA..

20 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen ve Metin Hıdır’ın yeniden aday olmadığı Bayat İlçe Kongresinde başkanlık için Ali Ünlü ile Ahmet Ekşi yarıştı.

Blok liste ile gidilen seçimler sonucunda başkan adayları Ali Ünlü ve Ahmet Ekşi 21’şer oy aldı. Bunun üzerine yapılan kura sonucu; Bayat İlçe Başkanlığına Ali Ünlü seçilmiş oldu.

YENİDEN HALEF-SELEF OLDULAR

Başkan değişikliği olan diğer bir ilçe ise Kargı oldu. 2 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen ve İlçe Başkanı Hakan Çelik’in yeniden aday olmadığı kongrede ilçe başkanlığına Kemal Dümenci seçildi. 
29 Aralık 2019 tarihinde yapılan Kargı İlçe Kongresinde görevi Kemal Dümenci’den alan Hakan Çelik, yaklaşık 4 yıl aradan sonra yani 2 Eylül Cumartesi günü yapılan kongrede görevi tekrar Kemal Dümenci’ye devretmiş oldu.

TOPLAM 121 İL KONGRE DELEGESİ DE NETLEŞTİ

Kongre süreçlerini tamamlayan ilçelerde;  İl kongresi’ne katılacak olan toplam 121 İl delegesi de belirlenmiş oldu. 
Buna göre; Ekim ayının ilk haftasında toplanması beklenen İl kongresinde oy kullanacak delegelerin isimleri ise şöyle; 
BOĞAZKALE:(5) Mehmet Kurtçu, Fevzi Helik, Haydar Ankıtcı,  Ahmet Azapcı, Duran Yazırlıoğlu.
OĞUZLAR:(5) Süleyman Şenol, Arslan Türemiş, Selahattin Çağlar, Abdullah Çankal, Sadık Kumdarı.
BAYAT: (6) Ali Ünlü, Lütfi Esankaya, Muharrem Bayram, Ali Aslanbaş, Metin Hıdır, Bekir Cesur. 
SUNGURLU: (27) Ali Erayhan, Ali Erdoğan, Dursun Karslı, Ergülü Azlağ, Halil Mantar, Haydar Cıbır, İlhan Sabıroğlu, Mustafa Kalender, Salim Tunçkılıç, Sami Yıldız, Satılmış Ayın, Satılmış Zobu, Seyran Özeren, Şakir Uyanıker, Cavit Kürkçü, Cuma Zobu, Haydar Dökmetepelioğlu, Haydar Sarıaltun, Hüseyin Özkara, İbrahim Erayhan, Musa Esen, Nuri Uzan, Okan Demirok, Ramazan Aykutlu, Şevket Saçılık, Şirvan Erdoğan, Yılmaz Sülünoğlu.
MECİTÖZÜ: (17)Ahmet Bilgin, Ali Erkul, Mustafa Özcan, Ünal Yavuz, Özcan Çetin, Atiye Yaşar, Ünsal Ay, Kemal Tepe, Haydar Erdem, Haydar Taş, Güngör Kara, Zülal Pir, İlhan Topçu, Ali Altay, Behçet Ekmekçi, Ali Mert, Elvan Kılıçaslan.
İSKİLİP: (13)Yusuf Var, Hülya Var, Gülbahar Deliküçük, Mustafa Gökcan, Rasim Demir, Mehmet Gökçe, Yüksel Sağlam, Sakin Açıkgöz, Mehmet Demircan, Hüseyin Koyun, Ramazan Duman, Mehmet Akçay, Faruk Karabacak.
UĞURLUDAĞ:(5)Hünkar Akburu, Enver Yusuf İpek, Celal Akburu, 
İsmail Sarı, Abdullah Soyaslan.
OSMANCIK: (28) Sadık Eker, Funda Gökmen, Barış Doğan, Özgür Şahin, Erol Yağlı, Vahdet Uslu, Kemal Kökez, Ahmet Kargı, Ali Osman Şahin, Mehmet Cem Barın, Bektaş Köse, Selim Karahan, Mustafa Karıncalı, Aslı Karakaş Arslan, Selami Namalır, Cemal Gürsel Güney, Murat Kaya, Satılmış Satıcı, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Sağan, Ömer Acar, Ertan Yaşar, Mahmut Özhan Arslan, Sabri İrfan, Adem Çalışkan,İsmail Solak, Hüseyin Kesenek, Uğur Asiltürk.
DODURGA: (5) Mustafa Biçer, Sadettin Akgül, Aysun Uzundere, Feridun Parlar, Yüksel Arslan
KARGI: (10) Kemal Dümenci, Hakan Çelik, Mehmet Metin Berber, Faysal Ortayazıcı, Satılmış Penbe, Kazım Uğur, Hasan Çiftlik, Niyazi Karabayır, Ömer Çiftlik Hüseyin Meydankaş.

İLÇE KONGRE SÜRECİ 17 EYLÜL'DE TAMAMLANACAK 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Temmuz ayında başlayan kongre sürecinde sona gelinirken, Ortaköy, Alaca, Laçin ve Çorum Merkez İlçe Örgütü'nün kongre takvimi ise şöyle:

6 Eylül 2023 Çarşamba 
saat 11.00:ORTAKÖY

12 Eylül 2023 Salı 
saat 10.00: ALACA

16 Eylül 2023 Cumartesi  
saat 14.00:LAÇİN

17 Eylül 2023 Pazar 
saat 09.00: MERKEZ İLÇE.