Ortaköy ilçe binasında gerçekleştirilen CHP İlçe Kongresi’nde başkanlığa Çelebi Ardıç seçildi. Çoğunluğun sağlandığı görülen kongrede Divan başkanlığına İl Başkanı Ümit Er, kâtip üyeliklere Serdar Atay ve Ertuğrul Alan seçildi. 60 delegenin katılımıyla toplanan, Mevcut Başkan Rıfat Uzunca'nın yeniden aday olmadığı kongrede seçimlere tek liste ile gidilirken, ilçe başkanlığına Çelebi Ardıç seçildi.İlçe Başkanı Rıfat Uzunca’nın açış konuşması ile başlayan olağan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

KONGREYE KİMLER KATILDI

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, önceki dönem İl Başkanı Cengiz Atlas, İl Yöneticileri Celal Uysal, Duran Arslan, Veli Uysal ve Feza Ünaldı,  Av. Dinçer Solmaz, Av. Sadık Eral, ve ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ile çok sayıda partili katıldı.

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız” “Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

SEÇİME TEK ADAYLA GİDİLDİ

Seçim kurulu denetiminde blok listeyle gidilen seçimler sonucunda İlçe Başkanlığına Çelebi Ardıç seçilirken, yönetim kurulu üyeliklere ise Mustafa Şahin, Hıdır Öngen, Hamdullah Tilki, Döndü Genç, Cemalettin Erdemir, Şakir Koç, Satılmış Ceyhan, Özlem Demir, Durdu Aksel ve Veli Sakallı seçildi.

İl delegelikleri ise Çelebi Ardıç, Dursun Uzunca, Dilaver Yıldırım, Rıfat Uzunca, İsmail Özlü,  Ibrahim Uzunca ve Haydar Erkan'dan oluştu.

CHP’de Ortaköy ile birlikte 11 ilçenin kongresi tamamlanırken, 12 Eylül’de Alaca, 16 Eylül’de Laçin ve 17 Eylül’de de Merkez İlçe Kongresi toplanacak.