CHP 38. Olağan Çorum İl Kongresi’nde partililer ile CHP’li milletvekilleri arasında gergin anlar yaşandı.

14 Mayıs’ta yapılan milletvekilliği genel seçimleri ile 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beklenen başarının elde edilememesi üzerine parti içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gitmesini isteyen gruplar ile hatanın sadece Kılıçdaroğlu’ndan kaynaklanmayıp tüm Millet İttifakından kaynaklandığını savunan gruplar arasındaki düşünce farklılığı, CHP Çorum İl Kongresine damga vurdu.

Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Bazı konuk milletvekillerinin konuşmaları salonda gerginliği artırdı.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen il kongresinde konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile İzmir Milletvekili Murat Bakan konuşmalarında CHP’de değişim olması gerektiğini savundu. Konuşmalarının ardından ise salondan çıkmak istediler. Partililer ise neden Çorum kongresinde genel merkezin sorunlarını konuştuklarını sordular.

Eski il başkanı Gazi Özkubat, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne söylemediklerinizi neden bizim il kongremizde konuşuyorsunuz. Ankara’da konuşamadıklarınızı Çorum’da konuşup ortamı geriyorsunuz” diye konuştu.

Milletvekilleri Bülbül ile Bakan’ın konuşmalarının ardından salonu terk etmesine CHP’liler tepki gösterdi. Milletvekillerini saatlerdir dinlediklerini dile getiren partililer, Bülbül ve Bakan’ın kendilerini dinlemeden kongreden ayrılmasına sinirlendi. Bazı partililerin ise salonu terk ettiği gözlendi.