San Sebastian Cheesecake, dışı çatlak içi yumuşacık yapısıyla ünlü. Bu pratik tarifle, evinizde bu lezzeti kolayca yaratabilirsiniz.

Bu rehber, San Sebastian Cheesecake yapmanın en iyi yollarını adım adım sizlerle paylaşıyor. Hazırlanışı kolay, sonucu muhteşem!

Herkesin beğenisini kazanan tarif: Yemelere doyamayacağınız Tiramisu nasıl yapılır? Herkesin beğenisini kazanan tarif: Yemelere doyamayacağınız Tiramisu nasıl yapılır?

Partilerin yıldızı olacak bir cheesecake tarifi arıyorsanız, San Sebastian Cheesecake tam size göre. İşte detaylı yapılışı...

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Peynirli kısmı için:

400 gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
2 kutu sıvı krema (400 ml)

TARİF

İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları şeker ve vanilinle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana dek çırpın. Bu aşamada şekerin erimesi önemli. Kıtırlığı kalmamalı.
Peynirlerin suyunu süzüp geniş bir kaseye alıp çırpın. Kremaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pütürleri kalmasın. Yumurtalı karışımı aktarıp nazikçe havalandırarak karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin.
26 cm’lik kelepçeli kalıba her yerini kapatacak şekilde 2 adet pişirme kağıdı yerleştirin ve cheesecake i aktarın. Fazla pütür kaldıysa süzgeçten geçirerek aktarın. Tezgaha iki kere vurun ve fırına yerleştirin.
İlk 10 dakika 250 derecede pişmeye bırakın. Kenarları kızarsın. Sonrasında 200 dereceye indirip 20-25 dakika pişirin. (Fırından fırına farklılık gösterebilir) Pişerken biraz kabaracaktır. Kızardığı zaman kapatın ve fırın kapağını aralayıp 20-30 dakika fırında bekletin. Orta kısmı hafif yumuşak olmalı.
Oda sıcaklığında soğutun ve en iyi sonuç için buzdolabında 1 gün dinlendirip servis yapın.

San Sebastian Cheesecake, görünümü ve lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tatlı. Az malzeme ile basitçe hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtın ve mükemmel bir tatlı deneyimi yaşatın. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!