Çarık ustası Elvan Bayatlı hayatını kaybetti Çarık ustası Elvan Bayatlı hayatını kaybetti

Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan Baran, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Baran'ın açıklamasında, "15 Temmuz; Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlere karşı genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe ölüme meydan okuyan bir direnişle verilen cevabın adıdır. Atalarımız nasıl ki Çanakkale, Kurtuluş Savaşı gibi destanlarla vatanımızı düşmanlardan korumuşsa bizler de onlardan aldığımız güç ve kudretle destansı mücadelemizi 15 Temmuz 2016 tarihinde gösterdik" ifadelerini kullandı.

Ceyhan Baran, “Bugün gururla kutladığımız 15 Temmuz, dirilişin sembolüdür. O gece vatanını savunmak için sokaklara çıkan 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız adeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ruhu içerisinde bu vatanı kimseye bırakmayacaklarını göstermişlerdir” dedi.

Baran, “Bugün birlik ve beraberliğin, millet olmanın, Demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancın yeniden yeşerdiği bir gün. Bugün iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan bir milletin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği bir gündür. Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramış; rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiştir. Bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını hiçe sayarak, engellemiştir. Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladığımız bugün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.