Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD), 2 Mart 2024 Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda 2005 yılından bu yana ÇESİAD'dan burs almış mezunlarıyla akşam yemeğinde buluştu.

Ankara, Samsun, Çorum, Kütahya gibi yurdun dört bir yanından ÇESİAD mezunları bir araya gelerek eski günleri yad ettiler.

İş yoğunluğu, şehir dışı vb. nedenlerle müsait olamayanlar mesaj göndererek kalplerinin ÇESİAD'la birlikte olduğunu belirttiler ve iş nedeniyle İstanbul dışında yaşayanlar, tüm mezunlara bulundukları şehirde kapılarının açık olduğunu dile getirdiler.

Etkinlikte; hem mezunların kendi aralarındaki hem de mevcut öğrenciler ve yönetim kurulu üyeleriyle olan etkileşimlerini diri tutmak için çeşitli fikirler üretildi. Mezunlara özel gezi, mentorluk projesi gibi birçok farklı fikir ortaya çıktı. Derneğin mezunlarıyla bağlarının kopmamasının önemi vurgulandı ve en kısa sürede tekrar ama daha kalabalık olarak buluşabilmek mezunlar birbirlerine söz verdi.

Girişimler Türk Telekom’la uçuşa geçiyor Girişimler Türk Telekom’la uçuşa geçiyor

Yemekte kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yurtdagül, "İlk olarak davetimize icabet ederek yurdun dört bir yanından buraya ÇESİAD için gelen tüm mezunlarımıza teşekkür ederim. 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğimizin kuruluş amacının kendi kendine dönen bir sistem kurmak olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün baktığımızda mevcut yönetim kurulumuzun neredeyse yarısını mezunlarımız oluşturuyor. Burs kaynağımızın ise yarıdan fazlası mezun öğrencilerimiz tarafından karşılanıyor. Türkiye'de bunu başarabilen belki de 2 - 3 dernekten biriyiz ancak hedefimiz bu oranları %70'lere 80'lere çekmek. Bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler" dedi. Gecenin sonunda çektirilen hatıra fotoğrafının ardından etkinlik sona erdi.