Dakikalar içinde hazırlanabilen ve lezzetiyle tüm ev halkını mutlu edecek bir tarif mi arıyorsunuz? Dereotlu poğaça, hem pratik hem de sağlıklı bir seçenek olarak karşınızda. İşte, sevdiklerinizle paylaşacağınız bu özel tarif.

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar yapmanın en kolay yollarından biri de dereotlu poğaça. Bu tarifle, dereotunun sağlık faydalarından yararlanırken, misafirlerinize de harika bir lezzet sunabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizin ve ailenizin bayılacağı bir tarif arıyorsanız, dereotlu poğaça tam da aradığınız şey olabilir. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz.

Malzemeler

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

150 gr bizim yağ paket margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
1 tutam susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki Bizim Yağ paket margarini ve dereotu haricindeki malzemeleri bir kapta karıştırarak yumuşak bir hamur haline getirin. En son dereotu ekleyin ve tekrar yoğurun.

Hamurunuzdan kahve fincanı kadar parçalar koparıp pürüzsüz bir şekilde yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Dereotlu poğaçanın içerisine peynir eklemek isterseniz sert peynirleri ilave edebilirsiniz. Sert peynirler kolayca erimez ve siz poğaçanızı afiyetle yerken peynirini içerisinde hissedebilirsiniz. Yumuşak peynir kullanırsak içerisinden eriyip dışına taşar ve poğaça yanar. Yarım su bardağı sert beyaz peynir yeterli olacaktır.

Bu kolay ve lezzetli dereotlu poğaça tarifiyle, çay saatlerinizi ve özel buluşmalarınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu atıştırmalık, tüm misafirlerinizden tam not alacak. Dereotunun ferahlatıcı lezzetiyle hazırlanan bu poğaçalar, kısa sürede hazırlanışı ve enfes tadıyla mutfağınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi