Tatlı anların sırrı olan üzümlü kek, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri. Bu pratik tarif ile evde kolayca yapabileceğiniz üzümlü kek, hem misafirlerinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. İşte detaylı üzümlü kek tarifi.

Çay sohbetlerini daha keyifli hale getiren üzümlü kek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Kuru üzüm ve cevizlerin muhteşem uyumu ile hazırlanan bu tarif, çay saatlerinize lezzet katacak. İşte adım adım üzümlü kek yapımı.

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Lezzeti ve dokusuyla herkesin beğenisini kazanan üzümlü kek, özellikle çay saatlerinde vazgeçilmez bir tatlı. Bu pratik tarif ile evde kolayca üzümlü kek yaparak, misafirlerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz. İşte detaylı üzümlü kek tarifi.

MALZEMELER

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Çay saatlerinin favorisi olacak üzümlü kek tarifimiz ile sofralarınızı şenlendirin. Kuru üzüm ve cevizlerin mükemmel uyumu ile hazırlanan bu lezzetli kek, hem misafirlerinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi