Evde pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için tırtıl kurabiye ideal bir seçim! Bu tarif, tüm damak zevklerine hitap edecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak.

Kolayca hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiye ile çay saatlerinizi tatlandırın. Bu basit ve etkili tarif, herkesin bayılacağı tırtıllar yaratmanızı sağlayacak.

Çayın yanında ne ikram edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tırtıl kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şımartın. Hafif ve nefis bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Malzemeler

·         1 çay bardağı kadar sıvı yağ

·         2 çay bardağı şeker

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

·         2 tane yumurta

·         1 tane kabartma tozu

·         1 tane kabartma tozu

·         Yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı kadar un

·         Yarım paket tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekmektedir – 125 gram)

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl kurabiye malzemelerini hazırlaysanız artık tarifin yapılışına geçebilirsiniz. Tırtıl kurabiye tarifinin nasıl yapılacağı aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

·         Tarife başlamadan önce ilk olarak kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiye hamurunu hazırlamak için ise bir karıştırma kabı içerisine yumurta, tereyağı veya margarin, sıvı yağ, şeker, vanilya, kabartma tozu ve ununuzun bir kısmını alarak özenli bir şekilde yoğurmaya başlayabilirsiniz.

·         Kurabiyeniz için kullanacağınız hamur, toparlanana kadar un ekleyerek yoğurma işlemine devam edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz hamur, ele yapışmayan ve yumuşak kıvama sahip olması gerekmektedir. Hamurunuz bu kıvama gelene kadar yoğurma işlemine devam etmelisiniz.

·         Hamurunuzu kıvama getirdikten sonra artık tırtıl kurabiyeleri şekillendirme işlemine geçebilirsiniz. Hamuru bundan sonra yaratıcılığınız ile birlikte tırtıla benzeyecek şekilde şekil veriniz.

·         Eğer tırtıl şeklinin nasıl yapılacağı konusunda bilginiz yoksa sizler için bu şekli nasıl verebileceğinizi anlatalım. Tırtıl şeklini yapmak için hamurdan bir parça alarak tırtıl kurabiye aparatına yerleştirebilirsiniz. Daha sonra ise baş parmağınızın ucu ile hamuru bastırınız ve tepsiye tırtıl şeklinde hamur sıkınız. Tarif için hazırlamış olduğunuz tüm malzemeler bitene kadar şekillendirme işlemine devam edebilirsiniz.

·         Kurabiye şekillendirme işiniz bittikten sonra ise artık kurabiyelerinizi pişirmeye hazırsınız!

·         Tırtıl kurabiyelerinizi önceden ısıtmış olduğunuz fırında ise 160 – 170 derecede yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişiriniz.

·         Tırtıl kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından çıkarabilirsiniz.

·         Artık tırtıl kurabiyelerinizi servis etmeye hazırsınız! Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Tırtıl kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirmek çok kolay! Bu basit ve lezzetli tarif sayesinde, misafirlerinize sunduğunuz tatlı ikramlar unutulmaz anlara dönüşecek.

Editör: Haber Merkezi