Çay saatlerinizi daha özel ve lezzetli kılmak istiyorsanız, brownie kurabiye tam size göre. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bu tarif, çikolata tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday.

Brownie ve kurabiye tutkunları, birleşin! Bu eşsiz tarif, iki lezzeti tek bir ısırıkta sunuyor. Çikolatalı brownie kurabiye, tatlı ihtiyacınızı mükemmel şekilde karşılayacak.

Yeni ve farklı tatlar arayanlar için brownie kurabiye, mükemmel bir seçenek. Çikolatanın yoğun lezzeti ile kurabiyenin pratikliğini birleştiren bu tarif, çay saatlerinize yepyeni bir soluk getirecek.

MALZEMELER

230 g kıyılmış bitter çikolata
125 g tereyağı
135 g un
20 g kakao
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük yumurta
100 g toz şeker
100 g esmer şeker

Bu tarifi gördüğünüzde aşık olacaksınız! Efsane Mercimek Köftesi tarifi Bu tarifi gördüğünüzde aşık olacaksınız! Efsane Mercimek Köftesi tarifi

TARİF

Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Mikrodalga fırında 30 saniyelik artışlarla çikolata eriyene kadar karıştırın. Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Üzerine un karışımını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kasenin yanlarını ve tabanını kazımak için bir spatula kullanın.
Karışım yumuşak olacak, bu yüzden biraz sertleşmesi için buzdolabına 1-2 saat dinlendirin.
Fırını 180 C’ye ısıtın.
Bir dondurma kaşığı kullanarak, yuvarlak hamur topları yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yayılmasını sağlamak için her kurabiye arasında 3-5 cm aralık bırakın.
12-13 dakika çatlak ama yumuşak kıvamda olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi üzerinde soğutun (yumuşak olacaktır, bu yüzden en az 20 dakika verin), ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 gün, buzdolabında 5 gün saklanabilir veya 2 aya kadar dondurulabilirsiniz.

Brownie kurabiye, çikolata ve kurabiye severlerin yeni gözdesi olmaya hazır. Bu tarif ile çikolatanın en yoğun ve lezzetli haliyle tanışacak, çay saatlerinizi daha keyifli hale getireceksiniz. Yapımı pratik ve lezzeti muazzam olan bu kurabiyeler, her ısırıkta sizi çikolata bulutlarına taşıyacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi