10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz dereotlu poğaça, çay saatlerinizin kurtarıcısı olacak. Bu kolay ve pratik tarif, lezzetli poğaçalar yapmanız için gereken tüm detayları içeriyor. Hızlı ve lezzetli poğaçalar için doğru yerdesiniz.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Elinizin altında bulunan malzemelerle hızlıca harikalar yaratabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi, acil misafirleriniz için ideal. Bu tarif ile 10 dakikada fırına atabileceğiniz poğaçalarınızı dakikalar içinde hazırlayın ve çayınızla birlikte keyifle sunun.

Çay demlenirken bile hazırlayabileceğiniz bu dereotlu poğaça tarifi, lezzetli ve pratik bir çözüm sunuyor. Dereotunun ferahlığı ile zenginleştirilmiş bu poğaça tarifi, hem hızlı hem de enfes. İşte çabuk ve kolay poğaça yapmanın yolları.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 küçük kapya biber
1 küçük havuç rendesi
1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne)
1 kase doğranmış dereotu
1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2.5 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 dolu çay kaşığı zerdeçal

TARİF

Derin bir karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, dereotu, kapya biber, havuç, yumurta akı, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımı yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Üstüne yumurta sarısı sürün, isterseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
180 derece ısınmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
15-20 dakika civarında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Dereotlu poğaça tarifi, çay demlenene kadar hızla hazırlayıp fırına atabileceğiniz, lezzetli ve pratik bir seçenektir. Bu tarifle, ani gelen misafirlerinizi bile şaşırtacak lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Hem hızlı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için idealdir. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi