Mayasız kıyır kıyır poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla mayasız poğaça tarifi.

Çayın yanına hızlıca hazırlayabileceğiniz bir tarif mi arıyorsunuz? Mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi tam size göre. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bu poğaçaları yapmak çok kolay.

Poğaça tariflerinin en pratiklerinden biri olan mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi ile tanışın. Hem kolayca hazırlayabileceğiniz hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz bu tarifin detayları haberimizde.

Malzemeler

2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
100 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
Maydanoz (isteğe bağlı)

Tarif

Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler Pastaneleri bile kıskandıracak! Sadece bir paket Pudingle Muhteşem Kurabiyeler

Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın.
Yoğurt, sıvı yağ ve yumurta beyazını un karışımına ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Dilerseniz içine beyaz peynir ve maydanoz karışımı ekleyerek poğaçaları doldurabilirsiniz.
Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Poğaçalarınız kıyır kıyır olduğunda fırından çıkarın.
Ilındıktan sonra servis yapın. Çayla birlikte sunabilirsiniz.
Mayasız kıyır kıyır poğaça tarifi ile pratik ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamış olacaksınız. Çay saatlerinizi renklendirecek bu poğaçaları hemen deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi