Malatya’da dün gerçekleşen depremin ardından uzman isimlerden gelen açıklamalar geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklama ile 9 il için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde saat 16.04’te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Pampal, olası depremlerde tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak, özellikle bu illere vurgu yaptı.

Feci kaza! Şoför uyudu, yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı Feci kaza! Şoför uyudu, yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı

7.0 İLA 7.5 ŞİDDETİNDE DEPREMLER ÜRETEBİLİR

Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye'nin doğu bölgeleri için önemli bir uyarıda bulundu. Pampal, bu bölgelerde 7.0 ila 7.5 şiddetinde depremler üretebilecek aktif fay hatlarına dikkat çekti.

Erzincan, Bingöl, Karlıova, Erzurum, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Tunceli, Muş, Elazığ ve Malatya'yı etkileyebilecek büyük bir depremin olasılığı üzerinde duran Pampal, bu illerde yapı stoğunun acilen güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılmasının önemine işaret eden Pampal, deprem olmadan önce gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Pampal, son bir ay içinde bölgede 5.0'ın üzerinde birçok depremin meydana geldiğini, bu depremlerin olağan olduğunu ancak çevrede daha büyük deprem olma ihtimaline karşı uyarıda bulunuyor.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın bu ciddi uyarısı, özellikle deprem riski yüksek olan bu illerde yaşayan vatandaşlar ve yetkililer için bir uyanış çağrısı olarak kabul edilmeli. Geçmişte yaşanan acı tecrübeler göz önünde bulundurularak, deprem öncesi hazırlıkların ve önlemlerin artırılması büyük önem taşıyor.