Bugün okulların tatil olup olmadığı veli ve öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası yer yer kar yağışına dönüştü. Antalya, İzmir ve Bursa gibi illerde şiddetli yağış olması nedeniyle 'Bugün okul var mı' ekranı sorgulanıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların durumu merak ediliyor. İşte kar tatili ve bugün okullar tatil mi sorularının yanıtları...
Bugün okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu açıklamasına göre yurt genelinde sıcaklıklarda daha da azalacak. Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, çok kuvvetli yağmur ve sağanak etkili oluyor. Kullanıcılar tarafından 'Bugün okul var mı, bugün okullar tatil mi, kar tatili' gibi konular merak edildi. Gözler Valilik son dakika duyurularına çevrilmiş durumda. Peki, bugün okul var mı? 8 Aralık İstanbul, Ankara, İzmir okullar tatil mi?

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Aralık Cuma günü için birçok il için kuvvetli sağanak uyarılarında bulundu. İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul, Antalya, Mersin ve Adana’da yağışlar bekleniyor. Ancak henüz il valilikleri, kaymakamlıklar ya da il Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından eğitim öğretimle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

METEOROLOJİ'DEN HAVA DURUMU UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, İstanbul, Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.