Senaryosu, bebekken çıkan yangında ellerini kaybeden Avukat Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatından esinlenilerek yazılan "Buğday Tanesi", 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) yüklendi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, senaryo danışmanlığını Serkan Bayram'ın yaptığı, Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan 2022 yapımı film, Doğan Ümit Karaca yönetmenliğinde çekildi.

Buğday Tanesi, engelli bir bireyin hayata tutunma mücadelesini anlatıyor. Vizyona girdiği günden bu yana pek çok engelli bireye umut olan, izleyicinin engellerle ilgili farkındalığını artıran film, sinema salonlarının ardından farklı illerde gezici tırlarda da gösterildi.

"Buğday Tanesi", 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle öğretmen, öğrenci ve velilerin izlemesi için EBA'ya yüklendi.

Film, "eba.gov.tr" adresindeki "kütüphane" alanında, "özel eğitim" sekmesinin altında "işaret dili" bölümünden izlenebiliyor.

Buğday Tanesi filmi kimin hayatını anlatıyor? Serkan Bayram kimdir kaç yaşında?

Zorlu bir hayat mücadelesindeki başarıları konu alan Buğday Tanesi filmi 3 Aralık Dünya Engelliler Günün’nde EBA’da öğrencilere gösterimi yapılacak. Birçok öğrenci ve veli Buğday Tanesi filmi kimin hayatını anlatıyor? Buğday Tanesi konusu nedir? Serkan Bayram kimdir? Serkan Bayram aslen nereli? Gibi sorularının cevaplarını merak ederek araştırmaya başladı.

BUĞDAY TANESİ FİLMİ KİMİN HAYATINI ANLATIYOR?

2022 yılında yapılan Buğday Tanesi filmi, Avukat Serkan Bayram’ın hayatını anlatmaktadır. Film senaryosu Serkan Bayram’ın danışmanlığı ile Volkan Kapkın tarafından kaleme alınmıştır.

Filmin yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca üstlenmiştir.

Filmin konusu ise şu şekildedir; bebekken buğday tarlasında çıkan yangın sonucu vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma ve başarı öyküsü.

İstanbul ve Ankara'da çekimleri yapılan filmde Kutsi, Deniz Arna ile Erkan Bektaş gibi oyuncular rol almaktadır. Filmin galası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılmıştır.

SERKAN BAYRAM KİMDİR?

Buğday Tanesi filminde hayatı anlatılan Serkan Bayram 1 Nisan 1974'te Erzincan Refahiye'de doğdu

Bir yaşındayken tarlada çıkan bir yangınında vücudunun büyük bir bölümü yanmasının yanı sıra ellerini kaybetmiştir. İlkokulu köyünde tamamladığı eğitimine İstanbul'da devam etmiştir.

Serkan bayram 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır.  Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde ise yüksek lisansını yapan bayram, ayrıca Maltepe Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde doktora yapmaktadır.

Birçok dernekte aktif olarak görev alan Serkan Bayram, Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortopedik Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

26. Dönemde Erzincan, 27. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildikten sonra 26. Dönemde TBMM Adalet Komisyonu ve Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi, 27. Dönemde TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

SERKAN BAYRAM KAÇ YAŞINDA?

1 Nisan 1974'te doğan Serkan Bayram 2023 yılında 49 yaşındadır.

SERKAN BAYRAM NERELİ?

Avukat Serkan Bayram, Erzincanlıdır.

SERKAN BAYRAM NE İŞ YAPIYOR?

Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor" Yazar Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor"

Avukat olan Serkan Bayram, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

SERKAN BAYRAM EVLİ Mİ?

Evli ve 2 çocuk babasıdır.